Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-10-16

Sawadee kha, Sawadee khrap

Duitsland Kleve 2018

Home - Reizen door Thailand - Duitsland Kleve 2018


Coordinaten: 51°47'12.21"N 6°07'46.34".

We gaan regelmatig, twee of drie keer per jaar naar Duitsland om daar inkopen te doen. We kopen dan vleeswaren zoals zwiebelmettwurst, hackepeter en leverworst. Maar ook eisbein en diverse soorten grill en braadworsten.
En als we er dan toch zijn proberen we ook rond te kijken in de plaats waar we zijn.

Vandaag zijn we naar Kleve gegaan, daar gaan we vaker heen omdat het dichtbij is, een uurtje rijden.
Dat ging nu mis, de A12 was net over de grens afgesloten, en we werden omgeleid door dorpjes, allemaal over smalle tweebaanswegen. We hebben er bijna twee uur over gedaan.

We gaan eerst naar Edeka aan de Ludwig-Jahn-Straße. Deze winkel ziet er goed uit, en ze hebben een ruim assortiment.
Daarna gaan we naar Kaufland Kleve aan de Flutstraße; vijf minuten verder rijden. Deze winkel is minder mooi, rommeliger, maar ook veel goedkoper. We kopen er vooral toiletartikelen.

Van al dat kopen krijg je honger. In beide winkels zijn restaurants, maar we hebben gekozen voor een broodje met braadworst, bij een stalletje op het parkeerterrein van Kaufland.

Op naar het centrum van Kleve. Op de Marktplatz, nog geen tien minuten rijden, kun je gratis parkeren. Vandaar loop je via de Hagsche Straße zo naar het centrum en naar de Große Straße.
Het was fris, somber weer, en dat viel een beetje tegen. Bij een vorig bezoek was het warm en zonnig, en dat was veel gezelliger.
We zijn nog even bij de Schwaneburg gaan kijken, maar daar was niet veel te zien.

We zijn maar terug gereden naar Nederland, in de auto was het warmer.
En volgende keer beter.

Link: Edeka.
Link: Kaufland Kleve.

Geschreven op: 2018-10-30


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.