Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2021-03-18

Sawadee kha, Sawadee khrap

Donderdag 24 september 2020

Home - Reizen - Duitsland, Saarbrucken 2020 - Donderdag 24 september 2020


Het stadhuis.

Het stadhuis.

Het oude centrum.

Het oude centrum.

Het oude centrum.

Het oude centrum.

De oude brug.

De oude brug.

Modern Saarbrücken.

Modern Saarbrücken.

De rondvaartboot.

De rondvaartboot.

We slapen slecht in het Best Western Victor's Residenz-Hotel Rodenhof in Saarbrücken, zoals meestal de eerste nacht in een andere omgeving en in een ander bed.
Het ontbijt is boven verwachting, maar als gevolg van Covid is er helaas geen buffet maar met het eten besteld worden aaan een balie. Het is niet handig maar het lukt allemaal wel, het smaakt prima en de koffie is gelukkig ook goed.

Bij de receptie vragen we om een Saarland-card, daarmee kunnen we gratis met het openbaar vervoer reizen, en om een plattegrond van de omgeving.
We lopen naar het centrum, ongeveer 20 minuten lopen. Het centrum oogt ruim en modern, niet echt gezellig.
Als we doorlopen komen we in een ouder deel en daar is veel meer sfeer. Er is ook veel horeca en veel terrassen. Er staan leuke huizen, maar we hebben het idee dat we het binnen een dag allemaal wel gezien hebben.
We willen een rondvaart over de Saar maken, gratis met onze Saarland-card, maar eerst bekijken we de burcht op de andere oever van de Saar. We steken de Saar over via de oude brug waaraan de stad haar naam dankt.
Dan eten we een hapje bij Alex, matig en aangebrand eten.

Op ons gemak lopen we naar de aanlegplaats voor de rondvaartboot. We blijken de enige twee passagiers te zijn, en de rondvaart is wel leuk, het bevestigt wel ons idee dat we Saarbrucken wel binnen een dag hebben gezien. De uitleg over wat we allemaal zien is alleen in het Duits, maar het verhaal is erg uitgebreid en wordt met veel elan verteld.
Na de rondvaart willen we met de bus, gratis met de Saarland-card, terug naar het hotel. We hebben gezien dat bus 105 langs het hotel komt en bij het hoofdstation stappen we in. De bus maakt een hele lange rit door de buitenwijken van Saarbrucken en via het hoofdstation (alweer) komen we uiteindelijk in de buurt van het hotel.
We stappen uit bij een Edeka supermarkt en kopen wat te eten en te drinken voor op onze kamer.
Toch eten we nog wat in het restaurant van het hotel, samen één hamburger.

Pia krijgt het idee om morgen in Saarburg te gaan kijken, dat is ongeveer 75 kilometer rijden.

Link: Saarbrücken.
Link: Dein Alex.
Link: EDEKA Czajka.

Geschreven op: 2020-09-24


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.