Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-12-03

Sawadee kha, Sawadee khrap

Zaterdag 14 april 2018

Home - Reizen - Italie Sicilie 2018 - Zaterdag 14 april 2018


La Rocca.

La Rocca.

Winkelen.

Winkelen.

Hoeden en pttten.

Hoeden en petten.

Eten langs de kust.

Eten langs de kust.

We hebben redelijk geslapen in Palazzo Roha in Cefalù. Als we gaan ontbijten blijkt dat wij de enige gasten in het hotel zijn. Het ontbijt smaakt overigens prima.

We zijn van plan om vandaag La Rocca di Cefalù te gaan beklimmen en de tempels boven op de rots te gaan bekijken.
Als we buiten komen zien we dat er een donkere wolk boven de zee hangt. We lopen naar het pad dat naar de top van La Rocca voert, en na wat zoeken vinden we de ingang. De donkere wolk is inmiddels uitgegroeid tot een onweerswolk, en daarom mogen we de Rocca niet beklimmen, dat is te gevaarlijk.

We lopen dan maar door Cefalù, winkels bekijken en op zoek naar wat souvenirs. Een souvenierwinkeltje lijkt wel wat, maar de eigenaar is helemaal gek van tarantella, traditionele Siciliaanse muziek, en die muziek klinkt voor ons erg irritant. We kopen er toch wat souveniers.
Bij een winkeltje op een pleintje voor een kerk ziet Tom mooie petten liggen. Tom past er een paar en de eigenaresse blijkt jaren in Nederland te hebben gewoond. Tom koopt een mooie geruite pet.

Omdat we honger krijgen zoeken we een plek om te eten; het wordt Il Covo Del Pirata met een terras langs de rotskust.
Het eten is redelijk, maar de bediening doet wel erg amicaal.

Na het eten lopen we langs het strand en op de terugweg komen we bij een processie, die niet erg op gang lijkt te komen. Het blijkt dat er een nieuwe pastoor (of bisschop of ...) in een van de kerken is aangesteld.

's-Avonds eten we weer in Ristorante La Brace Cefalù.

Link: Palazzo Raho.
Link: Ristorante La Brace Cefalù.

Geschreven op: 2019-11-25


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.