Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-12-02

Sawadee kha, Sawadee khrap

Zondag 15 april 2018

Home - Reizen - Italie Sicilie 2018 - Zondag 15 april 2018


De tuin van het hotel.

De tuin van het hotel.

Valle dei Templi.

Valle dei Templi.

Valle dei Templi.

Valle dei Templi.

Het ontbijt in Palazzo Roha is weer goed, en het hotel is nu aanzienlijk drukker.

Vandaag vertrekken we uit Palazzo Roha in Cefalu en gaan we naar Passo Dei Briganti in Agrigento. Dit hotel ligt buiten de stad, in een landelijk gebied.
Met onze Garmin rijden we erheen, nu niet over snelwegen, maar vooral over tweebaanswegen. Op een gegeven moment denken we dat het mis gaat, er ligt steeds meer afval langs de weg. Maar we zitten toch goed en we vinden het hotel, een agroturismo.

We zijn vroeg en we kunnen nog niet op de kamer, maar lunchen in het restaurant kan wel. Er zitten nog twee Italiaanse families te eten. Het eten smaakt goed, beter dan verwacht.

Na het eten gaan we naar de Valle dei Templi, een Archeologische vindplaats met oude tempels, ruïnes van de stad Akragas en een museum ontworpen door Minissi. Met behulp van Google op Pia's smartphone maken we een toeristische rit door de omgeving maar we vinden de tempels uiteindelijk wel. Er moet toegang worden betaald, maar het is wel de moeite waard, het complex is indrukwekkend. Er is ook nog een antieke tuin en een grottencomplex, maar voor beiden moet weer opnieuw worden betaald, net zoveel als voor het hele complex, geldklopperij, dat doen we niet.
Als we zijn uitgekeken gaan we terug naar het hotel, ook weer met Google, maar nu een hele korte route.

We kunnen op de kamer, een nette kamer, met een goede badkamer en een balkon met uitzicht op de moestuin van het hotel.
's-Avonds gaan we eten in het restaurant, het hotel lijkt aardig vol te zitten, en het restaurant ook. Het is er gezellig, het eten is smakelijk, en een van de Italiaanse kinderen is dol op Pia. Terug op de kamer blijkt er vloerverwarming te zijn, geweldig want het is 's-avonds best koud.
Ook al zit het hotel vol, we horen niets van de andere gasten.

Link: Palazzo Raho.
Link: Paso dei Briganti.
Link: Parco Archeologico della Valle dei Templi, Agrigento - Sito Ufficiale.

Geschreven op: 2019-10-29


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.