Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-12-05

Sawadee kha, Sawadee khrap

Dinsdag 17 april 2018

Home - Reizen - Italie Sicilie 2018 - Dinsdag 17 april 2018


Brug over diepe vallei.

Brug over diepe vallei.

De winkelstraat.

De winkelstraat.

Uitzicht over de benedenstad.

Uitzicht over de benedenstad.

We hebben goed geslapen in het Iblaresort in Ragusa Ibla.
Het ontbijt is in een ander gebouw, op de bovenste verdieping met een dakterras, en dat ontbijt smaakt goed.

We vragen in het hotel hoe we in het centrum van Ragusa kunnen komen, en dat is met de bus, die vlak bij het hotel stopt. Het centrum ligt een stuk hoger, boven op een berg.
We stappen in de bus, en we weten niet hoe te betalen, dus we rijden zwart een heel eind de berg op. Bij het eindpunt stappen we uit, en we weten niet zo goed waar we heen moeten. We lopen wat rond en na een tijdje zien we een reisbureau, en met wat moeite krijgen we een kaart van Ragusa.
Ook met die kaart komen we niet waar we heen willen, en we vragen een voorbijganger de weg. Die stelt voor met hem mee te lopen, want hij moet ook die kant op, het blijkt een Albanees te zijn. Bij een station moet deze man de andere kant op, en wij lopen weer verkeerd.
Tenslotte vinden we, aan de overkant van een brug over een diepe vallei, het winkelcentrum. Dit centrum stelt niet zo heel veel voor, na een half uur hebben we het gezien.
Daarom bekijken we ook nog een kerk, best wel mooi.
Daarna eten we een hapje op het terras van New Moon Panineria.
We lopen maar naar beneden, richting hotel, omdat we niet weten waar we op een bus moeten stappen. Terug kijken we rond in het centrum van Raugusa Ibla, maar vooral Pia vindt dat erg saai.
's-Avonds eten we wat in restaurant Ai Lumi.

Link: Iblaresort.
Link: New Moon Panineria.
Link: Ai Lumi.

Geschreven op: 2019-10-29


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.