Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-10-17

Sawadee kha, Sawadee khrap

Nederland Zeeland 2018

Home - Reizen door Thailand - Nederland Zeeland 2018


Er gaan regelmatig groepen Thaise dames uit Apeldoorn, al dan niet met aanhang, naar Zeeland om daar mosselen en oesters te zoeken. En om die ook op te eten natuurlijk.
Wij gaan ook eens mee.

Wie het initiatief heeft genomen, we weten het niet, het maakt ook niets uit. Mee gaan Molticha met haar twee kinderen, Tum en Hans, Pui en haar zuster, en iemand uit Hoenderloo.
We vertrekken om een uur of negen om Molticha op te halen. Er wordt afgesproken om de anderen te ontmoeten bij een tankstation langs de Europaweg.
Als we daar aankomen zijn de anderen er al. We rijden met drie auto's, ieder rijdt voor zichzelf, en we ontmoeten elkaar weer in Zeeland, aan de zuidkant van Schouwen-Duivelandin op een parkeerplaats waar de Weg van de Buitenlandse Pers overgaat in de Nieuwendijk.

Als iedereen er is worden de auto's uitgeladen, matjes om op te zitten en vooral eten. Na het eten gaan de dames langs een golfbreker oesters zoeken; Tom en Hans blijven op het eten passen. De dames komen terug met zakken vol Japanse oesters, die ze bijna niet kunnen dragen. Mosselen hebben ze niet gevonden.
Je krijgt honger van het zoeken, dus er wordt weer gegeten.

We gaan nu naar de Grevelingendam. Het is weer uitpakken, eten, en oesters zoeken. Het is er druk, veel mensen zitten te eten of zijn aan het zoeken. Het wordt hoog water, dus de dames komen langzaam terug, alweer met veel oesters, Zeeuwse dit keer.

En die moeten gegeten worden. Na het eten rijden we terug naar Apeldoorn, waar we rond negen uur aankomen.

Geschreven op: 2018-11-02


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.