Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-07-30

Sawadee kha, Sawadee khrap

Dinsdag 11 juni 2019

Home - Reizen - Portugal - Lissabon, Spanje, Frankrijk 2019 - Dinsdag 11 juni 2019


We hebben al een paar keer over de route gesproken die we gaan rijden. En we zitten met het probleem van de "zwarte zaterdagen" in Frankrijk, op die dagen willen we niet in de auto zitten.

We komen uit op etappes van 400 tot 500 km. De eerste stop is Reims, dan Limoges, beiden in Frankrijk.
We moeten de Pyreneën over om in Spanje te komen, en dat moet, vanwege de afstanden, in het westen gebeuren. San Sebastian vinden we geen optie, hotels zijn daar veel te duur. We kiezen voor Durango en van daar gaan we naar Salamanco.
Vandaar gaan we naar Portugal, naar Evora waar we twee nachten willen blijven. Als laatste rijden we een klein stukje naar Lissabon.

We hebben ook al zitten kijken wat we allemaal mee moeten nemen in de auto, maar dat valt wel mee, hesjes en een gevarendriehoek. Een vignet voor de tolwegen lijkt ook wel handig, want de hele weg over secundaire wegen zoals we eerst van plan waren, lijkt gezien de tijd die dat kost niet erg haalbaar.

Hotels voor de laatste drie plaatsen, Evora, Salamanca en Durango hebben we inmiddels geboekt. De rest komt morgen of overmorgen.

Hoe we terug gaan weten we nog niet, behalve dat we in Porto stoppen, twee of drie nachten.

Geschreven op: 2019-06-11


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.