Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-07-31

Sawadee kha, Sawadee khrap

Zondag 21 juli 2019

Home - Reizen - Portugal - Lissabon, Spanje, Frankrijk 2019 - Zondag 21 juli 2019


We hebben allebei slecht geslapen. Om zes uur staan we al op, drinken koffie en eten ons ontbijt.
Pia moet nodig nog wat planken in de koelkast schoonmaken.

Na het douchen laden we alles wat mee moet in de auto en om kwart over negen rijden we weg.
De gps wil ons graag via Antwerpen en Brussel laten rijden, maar daar voelen we weinig voor, we willen via Maastricht en Luik.
In de buurt van Maastricht snapt het apparaat het.
Net voor de grens met Belgié stoppen we even bij een La Place restaurant langs de snelweg voor een bezoek aan het toilet en we eten een broodje.
Dan rijden we verder. In België gooien we de tank vol, misschien niet nodig, maar voor de zekerheid. De gps stuurt ons, zo merken we, langs de kortste route, niet via de snelste, en dat is niet onze bedoeling.
Om kwart voor vier zijn we in Reims bij ons hotel, het Holiday Inn Reims - City Centre, waar we de auto in de parkeergarage zetten. De parkeergarage is heel erg krap, dit levert een paar krasen op.
Het hotel is erg onpersoonlijk maar lijkt verder wel goed. De kamer heeft alles wat we willen maar is wel erg klein, we lopen elkaar in de weg.

We zitten in het centrum van Reims, en we kijken wat rond op een plein vlakbij. Omdat we honger hebben gaan we zitten bij Les salons des 3 Brasseurs waar we bier proeven (redelijk maar niet bijzonder) en carpacio en gegrild varkensvlees eten.
Het is etenstijd en het wordt steeds drukker op straat, veel terrassen zitten vol. Het aanbod aan eten verschilt niet veel met Lille.
Na het eten lopen we weer wat en gaan dat zitten bij L'Ernest Hemingway waar we nog wat drinken.
Het is opvallend hoeveel er nog op straat gerookt wordt.

Er staat 525 km op de teller.

Link: Reims Tourist Office.
Link: Holiday Inn Reims - City Centre.
Link: Les salons des 3 Brasseurs.

Geschreven op: 2019-07-22


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.