Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-07-31

Sawadee kha, Sawadee khrap

Maandag 22 juli 2019

Home - Reizen - Portugal - Lissabon, Spanje, Frankrijk 2019 - Maandag 22 juli 2019


We hebben redelijk geslapen in Holiday Inn Reims - City Centre, het bed is goed.
De badkamer is ook goed, al voelt de vloer van de douche niet stabiel, het is kunststof en er zit beweging is.
Het ontbijt is ok, maar ook hier de onpersoonlijke benadering. Er is voldoende keuze, en we zitten op een leuk terras met uitzicht over Reims.

Om half tien rijden we weg richting Troyes, omdat we niet door of vlak langs Parijs willen rijden. De weg is heuvelachtig.
Bij Troyes stoppen we even op een parkeerplaats voor een sanitaire stop, en dan stellen we de gps in op Limoges. Het apparaat geeft de route aan die we vooraf hebben bedacht.
Halverwege geef de gps de melding dat er een snelweg is afgesloten, en er volgt een omleiding over een tweebaansweg. Daar stoppen we even bij een parkeerplaats, die een stukje is het bos ligt, om wat te eten. Er zijn meer mensen die dat doen, er staan vrij veel auto's.
Dan rijden we weer door en komen toch weer op de tolweg in de buurt van Orleans, waar het behoorlijk druk is, maar die drukte is snel weer over. Dan volgen de laatste ruim 200 km naar Limoges. Onderweg tanken we. De weg wordt steeds heuvelachtiger.
Vlak bij Limoges wordt het weer druk.

Om kwart voor vier zijn we bij ons hotel, Hotel The Originals Limoges le Saint-Martial, dat net buiten het centrum van Limoges ligt, in een zo te zien saaie buurt.
De kamer is niet groot, maar netjes en er is wat meer ruimte dan in Reims.

We vragen een kaart van Limoges, en de meneer bij de receptie geeft nog wat tips over waar we kunnen eten. Binnen een kwartier lopen zitten we in een van de twee centra van Limoges, op zoek naar een terras. Het is 37 graden, erg warm, en we hebben dorst.
Dat valt tegen, het centrum van Limoges lijkt een grote bouwput en er zijn weinig terrassen. Bij de markt vinden we toch nog wat en we drinken lekker koel bier.

Om 7 uur gaan we daar weg, en we lopen naar een van de aanbevolen restaurants, La Vache au Plafond. Het ziet er aardig uit, en er zijn nog geen gasten.
We gaan er eten, en tijdens het eten loopt het restaurant vol. Het eten smaakt goed, maar is niet echt bijzonder, carpacia, salade en gebakken kalfsoester.

Tijdens het eten besluiten we dat we op de terugweg niet meer in twee maar in drie dagen door Frankrijk gaan, we zitten anders te lang achter elkaar in de auto.

We lopen terug naar het hotel en willen onderweg wat bier kopen, maar er is nergens een winkel te vinden, ook niet in een station dat vlak bij het hotel ligt. Jammer.

Er staat 1125 km op de teller.

Link: Reims Tourist Office.
Link: Holiday Inn Reims - City Centre.
Link: Limoges.
Link: Hotel The Originals Limoges le Saint-Martial.
Link: La Vache au Plafond.

Geschreven op: 2019-07-23


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.