Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-08-01

Sawadee kha, Sawadee khrap

Dinsdag 23 juli 2019

Home - Reizen - Portugal - Lissabon, Spanje, Frankrijk 2019 - Dinsdag 23 juli 2019


Onze kamer in Hotel The Originals Limoges le Saint-Martial in Limoges is goed en stil, en we hebben redelijk geslapen op een goed bed.
Het ontbijt is ook goed verzorgd, en het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Na het ontbijt pakken we in en rekenen we af.
We moeten even wachten voordat de auto uit de garage kan, hooguit 5 minuten want er staat een andere auto voor de onze.

Dan rijden we weg voor een rit van ruim 500 km naar Durango in Spanje. Onze gps kent de straat waar ons volgend hotel, Gran Hotel Durango, aan ligt niet. We zien wel verder als we in Durango zijn.
De route van onze gps stuurt ons een uurtje over een tweebaansweg, het rijdt goed door en het is leuk om het landschap te zien.
Vervolgens komen we op een snelweg naar Boudeaux, en dat schiet ook goed op. Maar bij Bordeaux is het druk en rijdt het verkeer af en toe langzaam.
Als we eenmaal op de weg naar San Sebastian zitten wordt het weer rustiger, het is wel een stuk van 220 km, een beetje saai.
Het wordt steeds warmer, de thermometer van de auto geeft tussen de 40 en 42 graden aan.
Onderweg maken we een sanitaire stop, en het is warm.
Verderop tanken we, en het lijkt nog warmer.

Eenmaal in Spanje wordt de weg leuker, zo'n 100 km over een weg die zich door de bergen slingert, met af en toe tunnels. Het landschap is mooi.
We vinden Durango gemakkelijk, maar dan moeten we gaan zoeken. We besluiten om de bordjes naar de lokale VVV te volgen, en opeens zien we ons hotel, Gran Hotel Durango.

De kamer is mooi, ruim, en ook met een ruime badkamer, maar we missen en waterkoker.
Het is zo warm dat we niet in het stadje gaan kijken, maar wat gaan drinken in de bar van het hotel. Om zes uur gaan we toch buiten kijken, het is bewolkter geworden. Het blijkt inderdaad koeler en er lijkt regen te komen. Het stadje lijkt leuk, maar gezien de donkere wolken gaan we snel terug naar het hotel.
We zijn er net op tijd voordat het gaat plenzen.

We eten in het hotel, redelijk eten, en gaan dan naar de kamer.

Er staat ruim 1650 km op de teller.

Link: Limoges.
Link: Hotel The Originals Limoges le Saint-Martial.
Link: Durango.
Link: Gran Hotel Durango.

Geschreven op: 2019-07-25


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.