Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-08-02

Sawadee kha, Sawadee khrap

Woensdag 24 juli 2019

Home - Reizen - Portugal - Lissabon, Spanje, Frankrijk 2019 - Woensdag 24 juli 2019


Het ontbijt is prima in het Gran Hotel Durango. Er is een ruime keuze uit brood, kaas en vleeswaren. Het ontbijt is in een zaal naast het restaurant met uitzicht op het zwembad.

Om half 10 rijden we weg naar Salamanca.
De gps stuurt ons eerst over een smalle weg door de bergen, met soms scherpe bochten en steile hellingen, maar dat gaat allemaal goed en het is een mooie weg. Dan komen we weer op snelwegen, best wel saai, want Spanje is kaal en droog.
Om een uur of drie zijn we in Salamanca, en na wat verkeerde afritten op rotondes vinden we ons hotel, het Hotel Soho Boutique Canalejas. Het hotel ligt in een smalle straat, vrij donker. De hal is modern, de kamer ook, maar er kan wel wat worden verbeterd. Het laminaat is erg slecht gelegd, ook op de gang, en de meubels vertonen overduidelijke gebruikssporen; de badkamer is weer erg modern en netjes.

We gaan Salamanca bekijken, we zitten op 5 minuten lopen van het centrum. Het centrum, voor een groot deel voetgangersgebied, staat vol met kerken en met terrassen. Vooral het Plaza Mayor is indrukwekkend. Zowel de kerken als de pleinen geven een indruk van de macht en het geld van de kerk vroeger.

We drinken wat op een terras, het is niet duur, en dan gaan we even terug naar het hotel omdat alle restaurants nog dicht zijn. Om een uur of half acht gaan we weer weg, en we gaan zitten bij Casa Paca. Het eten smaakt goed, maar het is niet goedkoop, en in het restaurant serveren ze geen tapas.

We zijn vergeten om de tellerstand op te nemen.

Link: Durango.
Link: Gran Hotel Durango.
Link: Turismo de Salamanca.
Link: Hotel Soho Boutique Canalejas.
Link: Casa Paca.

Geschreven op: 2019-07-25


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.