Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-08-02

Sawadee kha, Sawadee khrap

Donderdag 25 juli 2019

Home - Reizen - Portugal - Lissabon, Spanje, Frankrijk 2019 - Donderdag 25 juli 2019


Tom wordt wakker met hoofdpijn, geen idee waarvan, maar het is erg vervelend. Douchen helpt, de hoofdpijn wordt minder. Het ontbijt is in orde in Hotel Soho Boutique Canalejas in Salamanca, de koffie ook. En de hoofdpijn is bijna weg.

Om kwart over negen rijden we weg richting Évora in Portugal.
Na 10 minuten ontdekt Pia dat ze een van haar brillen is vergeten. We rijden terug naar het hotel, en gelukkig vindt Pia haar bril op de kaptafel in de kamer waar we hebben geslapen.

Om kwart voor 10 gaan we weer op weg, eerst 200 km over een goede, maar saaie snelweg. En dan 75 km over een tweebaansweg, veel leuker om te rijden, en een veel leuker landschap. Daarna wordt het weer een stukje snelweg naar de Portugese grens, en in Portugal een hele goede en erg rustige snelweg.

Om kwart over 1 (kwart over 2 Nederlandse tijd) staan we bij het Hotel Dom Fernando. We kunnen meteen op de kamer, die is eenvoudig maar goed genoeg, helaas ook hier weer geen waterkoker.
We lopen naar het centrum van Évora, het is warm maar niet te warm. We kijken naar wat restaurants en we besluiten wat te eten bij Balcão 47 waar we buiten op het terras gaan zitten. We bestellen presunto en pasteis de bacalhao.
Dan gaan we terug naar het hotel, Pia zwemt, Tom slaapt even.

Om half acht gaan we weer in de stad kijken om wat te eten. We besluiten te gaan eten bij Repas, het is razend druk op het terras maar we krijgen een tafel.
Het is fris op het terras en erg winderig; het weer is omgeslagen. We bestellen slakken en gegrilde sardines en het eten smaakt erg goed.
Naast ons blijkt een Nederlands paar te zitten, die in hetzelfde hotel slapen. Ze zijn vandaag aangekomen in Portugal en ze gaan een rondrit van 18 dagen door Portugal maken. Het zijn aardige mensen ui Rotterdam die in de buurt wonen waar Tom is geboren en opgegroeid.
Tijdens het eten komt er een pauw langswandelen en om eten vragen.
Als we de rekening krijgen schrikken we, we hoeven maar 22 euro te betalen.

Link: Turismo de Salamanca.
Link: Hotel Soho Boutique Canalejas.
Link: Hotel Dom Fernando.

Geschreven op: 2019-07-26


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.