Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-08-28

Sawadee kha, Sawadee khrap

Zaterdag 27 juli 2019

Home - Reizen - Portugal - Lissabon, Spanje, Frankrijk 2019 - Zaterdag 27 juli 2019


Gegrilde sardientjes.

Gegrilde sardientjes.

Gezellig.

Gezellig.

Langs de Taag.

Langs de Taag.

Langs de Taag.

Langs de Taag.

We staan redelijk op tijd op. Pia heeft slecht geslapen in Hotel Dom Fernando in Évora.
Als we de gordijnen open doen zien we dat het heeft geregend in Evora, en het is bewolkt en somber weer.
We gaan ontbijten, het is nu wat minder druk dan gisteren in de eetzaal.

Inpakken gaat snel want we gaan vandaag naar Lissabon, en om kwart over 10 checken we uit. De gps kent het adres waar we naartoe moeten, en we zouden er iets meer dan een uur over doen. We bellen meneer Helio, maar die neemt de telefoon niet op, dus we sturen hem een berichtje dat we er tussen half twaalf en kwart voor twaalf zijn.
De rit verloopt voorspoedig, het motregent wel regelmatig onderweg, en om tien over half twaalf staan we voor het appartement in Barreiro. Meneer Helio staat er ook. Hij laat ons het appartement zien, dat mooier en groter is dan we hadden verwacht. Er is een moderne open keuken met koelkast en vaatwasser, een open eetkamer, een zitkamer, twee slaapkamers en een moderne badkamer.
We krijgen ook nog een rondleiding door de buurt zodat we in de ochtend weten waar we koffie kunnen drinken en eventueel ontbijten, en ook dat we weten waar de markt is.

Als Helio weggaat bellen Tang en Arjan aan. We gaan hun appartement bekijken, dat dichter bij de veerpont ligt, en dan gaan we eten bij een restaurant langs het water. Het is een groot restaurant en het is er druk, we moeten een kwartiertje wachten.
Dat wachten blijkt de moeite waard, het eten is goed, de mensen vriendelijk.
Het is waarschijnlijk het verenigingsgebouw van oude zeelui of zo iets.

Na het eten wandelen we langs de stranden van de Taag, die behoorlijk groot zijn, en dan naar het huis van Arjan's zuster.
Arjan en Tang brengen ons terug naar het appartement, en we spreken af om morgen met de veerboot en de trein naar Cascais te gaan. Wij zullen gaan lopen naar de veerpont en als we er bijna zijn zullen we we Tang en Arjan waarschuwen.

Link: Hotel Dom Fernando.

Geschreven op: 2019-07-28


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.