Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-08-22

Sawadee kha, Sawadee khrap

Dinsdag 30 juli 2018

Home - Reizen - Portugal - Lissabon, Spanje, Frankrijk 2019 - Dinsdag 30 juli 2018


Tom heeft goed geslapen in Barreiro, Pia wat minder.

Vandaag belooft een rustige dag te worden, we willen alleen maar wat boodschappen gaan doen.
Na het douchen ontbijten we in het appartement, brood met kaas en worst en yoghurt.
Daarna, het is dan al elf uur, gaan we een kopje koffie drinken in het park. Het is er nu een stuk rustiger dan in het weekend, en er zijn nu vooral kinderen. De koffie smaakt uitstekend.

Met de auto gaan we naar het Continente winkelcentrum.
Pia loopt een kledingwinkel binnen en ziet leuke kleding, maar we gaan eerst eten en drinken inkopen. Na een uurtje lopen we de supermarkt uit met ruim 20 liter wijn, een beetje kaas, een beetje worst en nog wat andere spullen. Het eten en drinken moet allemaal mee naar Nederland.
Terug in ons appartement eten we de groente op die we gisteren hebben gekocht, het smaakt niet slecht, het lijkt op boerenkool met spekjes.

Pia heeft iets met Tang afgesproken en we lopen naar hun appartement. We treffen ze in een café-tje waar ze zoetigheid zitten te eten.
Pia en Tang gaan een soort boontjes plukken, Arjan en Tom gaan naar hun appartement.
Daarna gaan we het appartement van Arjan's zuster bekijken, het ziet er wel leuk uit, maar er moet nog heel veel werk verricht worden aan het gebouw. Het deel van Barreiro waar we nu zitten bestaat uit veel oude lage huizen, sommige gerenoveerd, maar er is helaas ook veel verval.
Gezamelijk drinken we wat in een café langs de boulevard, we zitten binnen want er staat een koude wind.
Om 10 uur gaan Tang, Arjan en wij nog op zoek naar een plaats om wat te eten. We komen uit in Parque Catarina Eufémia, waar we eten in een zaak die er uit ziet als een slagerij, en waar ook veel tafels staan om te eten. Het is er razend druk en het eten smaakt erg goed.
Arjan brengt ons met de auto even terug naar ons appartement.

Geschreven op: 2019-07-31


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.