Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-08-27

Sawadee kha, Sawadee khrap

Maandag 5 augustus 2019

Home - Reizen - Portugal - Lissabon, Spanje, Frankrijk 2019 - Maandag 5 augustus 2019


We staan laat op, we worden pas om half negen wakker in Hotel Dom Henrique Downtown in Porto. Bij het ontbijt is het druk, maar alles loopt soepel door.

We gaan vandaag met de hop-on-hop-off bus een tweede bustocht maken, nu langs de kastelen. We moeten een tijdje op de bus wachten, en als die komt stroomt hij vol; we hebben nog wel een plaatsje bovenin.
De rit is saaier dan gisteren, we rijden door nieuwere delen van Porto, en langs het strand waar het veel te warm is om uit te stappen. Het is wel een mooie kust, afwisselend met zandstanden en rotsige delen.
Terug in het centrum stappen we uit en zoeken een terras om te drinken.
Dan lopen we door om wat souveniers te zoeken, maar dat lukt maar voor een deel.
Dan willen we gaan eten in de buurt van de Cais de Ribeira in het restaurantje waar we gisteren wat hebben gedronken, maar dat restaurant is gesloten. Andere restaurants zijn of vol of de keuken is dicht. We gaan zitten bij Cris Bar - Restaurante waar we arroz de mar, rijstsoep met zeevruchten, bestellen. Het smaakt goed, maar in Sintra smaakte het beter.

We lopen terug naar het hotel om wat uit te rusten. Na een tijdje krijgen we trek, maar we willen niet ver lopen, we kiezen voor Restaurant Forno de Pedra vlak bij het hotel. We bestellen halve porties, en dat is voldoende voor ons. Het eten is smakelijk.

Link: Hotel Dom Henrique Downtown.
Link: Cris Bar - Restaurante.
Link: Restaurant Forno de Pedra.

Geschreven op: 2019-08-07


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.