Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new



Updated: 2019-08-28

Sawadee kha, Sawadee khrap

Woensdag 7 augustus 2019

Home - Reizen - Portugal - Lissabon, Spanje, Frankrijk 2019 - Woensdag 7 augustus 2019


Markthal.

Markthal.

Vleeswaren.

Vleeswaren.

Vis.

Vis.

We hebben erg goed geslapen in Hotel A Quinta Da Auga Relais & Châteaux in Santiago de Compostela; om half negen worden we wakker.
Het is echt geen vakantieweer, het regent.
Maar het ontbijt, het is er erg druk om 10 uur, is erg goed. Er is een ruime keuze uit kaas, worst, brood, sappen en fruit. En ook de koffie is weer erg goed.

Na het ontbijt besluiten we om met een taxi naar het centrum van Santiago te gaan. We kennen de weg niet en in de regen lopen is ook niet leuk. Het hotel regelt een taxi die er binnenvijf minuten is. De rit naar het centrum kost 12 Eur, want het is erg druk onderweg.

We stoppen bij de Mercado de Abastos de Santiago. De markt is leuk, veel vis, vlees en groenten, allemaal in twee grote overdekte hallen. Een klein deel bestaat uit restaurantjes, waar het erg druk is.

Dan lopen we richting kathedraal, het is druk in Santiago de Compostela. De kathedraal valt een beetje tegen, erg groot, maar ook erg druk. Vanwege de drukte gaan we niet naar binnen.

We lopen wat door het centrum, Santiago lijkt wel een gezellige stad. We drinken wat in een café en lopen nog verder.
We belanden in een straatje vol met restaurants, het is heel erg druk in het straatje. Daar kan het eetstraatje in Apeldoorn nog wat van leren.
We gaan zitten bij Restaurante Carpe Diem El Puerto. Ook hier is het erg druk, en we willen tapas bestellen. Maar dat gaat niet, we kunnen alleen eten van de gewone kaart bestellen en het liefst een menu. Dat doen we dan maar, in totaal hebben we samen vijf gerechten. Die worden dan vrijwel gelijktijdig op tafel gezet, het is erg veel eten op een erg kleine tafel. De man in de bediening, hij lijkt dat alleen te doen, is razend druk en hij kan het allemaal niet aan.
De gerechten zijn eetbaar, en daar is alles mee gezegd.
Als we naar beneden lopen om af te rekenen staan daar overal vuile borden en schalen, er is blijkbaar ook te weinig personeel voor de afwas.
Het eten is niet goedkoop, 69 euro voor het eten, een fles wijn en twee glazen bier.

We wandelen door een park, het Parque da Alameda, en het is best mooi. Overal staan heel aparte bomen. En het blijft maar regenen.

Met een taxi gaan we terug naar ons hotel, het kost nu nog geen 7 euro.
We zitten een tijdje op onze kamer, en gaan dan maar in de bar van het hotel zitten. Het blijft maar regenen.

Link: Hotel A Quinta Da Auga Relais & Châteaux.
Link: Mercado de Abastos de Santiago.

Geschreven op: 2019-08-08


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.