Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-12-11

Sawadee kha, Sawadee khrap

Vrijdag 27 oktober 2017

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Vrijdag 27 oktober 2017


We zouden om half twee landen, maar dat is door het te late vertrek kwart over twee geworden. Er is toch nog de helft van de vertraging onderweg ingelopen.
We landen op de verwachte tijd, zelfs nog iets eerder. En het vliegtuig taxiet naar de gate.
En dan staan we stil. De gate is nog niet vrij. We wachten ruim twintig minuten op een taxi-baan, en dan gaan we verder.

Na het uitstappen lopen we naar de douane voor paspoortcontrole. Het is erg druk daar, maar het lijkt behoorlijk georganiseerd.
De wachttijd valt dus wel mee. We hebben net genoeg tijd om de telefoon van Pia in te laten loggen op één van de gratis WiFi-netwerken op het vliegveld. Gratis betekent hier maximaal drie uur; en ze moeten je paspoortnummer hebben.

Na de paspoortcontrole halen we heel snel onze bagage op; die was al uitgeladen en stond naast de band te wachten.

Pia heeft inmiddels met onze ophalers afgesproken waar we elkaar zullen ontmoeten. Ook dat gaat voorspoedig.
Op naar de auto in de parkeergarage. Warm, erg warm.
Onderweg naar het huis van Moue en Kaeng in Latkrabang voelt het wel allemaal heel vertrouwd; de omgeving, het verkeer, en de familie natuurlijk.

Eenmaal thuis pakken we snel de koffers; al het eten naar de keuken, alle kinderkleding en schoenen verdeeld onder de aanwezige kinderen, en wat er over blijft (onze kleding en toiletspullen) naar boven naar onze slaapkamer.

Dan krijgt Phranom, een zus van Pia die ook in huis was, dorst en er worden een paar flesjes Singha gehaald bij de 7/11 om de hoek.
En daarna gaan we uit eten. Om er te komen moeten we een stukje rijden langs de Expressway. Zowel op de Expressway zelf als op de ventweg waar wij rijden staat een behoorlijke file, we doen er ongeveer drie kwartier over om bij het restaurant te komen.
Dat blijkt een restaurant met de naam Krua Rabiengnaam langs Thanon Latkrabang te zijn, langs Khlong Prawet-Burirom, vlak bij Wat Saam. Het ziet er leuk uit, en er zitten ongeveer 20 mensen.
Het eten smaakt erg goed, de bediening is vriendelijk en snel. Een leuk restaurant dus.
Er valt wel iets op, om de paar minuten komt er op een paar honderd meter hoog een vliegtuig langs. We zitten onder een aanvliegroute van het vliegveld.

Eenmaal thuis, nu maar een kwartiertje rijden, drinken we nog twee flesjes bier en twee glaasjes wijn. Daarna gaan we naar bed.
We zijn erg moe. Sinds we gisteren opstonden zijn we ruim dertig uur in touw. Slapen valt dus niet mee maar uiteindelijk vallen we in slaap.

Link: Eva Air.
Link: Suvarnabhumi Airport.

Geschreven op: 2017-10-28


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.