Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-12-15

Sawadee kha, Sawadee khrap

Maandag 30 oktober 2017

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Maandag 30 oktober 2017


Onze biologische klok lijkt zich nu helemaal te hebben aangepast. We worden nu op de gewone tijd wakker in Latkrabang.

We willen vandaag eerst bij de bank langsgaan, en vervolgens bij de opticien om glazen te bestellen voor een nieuwe bril voor Pia.

Om een uur of twaalf lopen we naar de weg.
We verbazen ons telkens weer over een paar huizen die langs de soi staan, en die al jaren onbewoond lijken. Als je de overwoekerde tuinen ziet lijkt het erop alsof je zelfs niet bij de deur kunt komen.
We nemen een taxi (de eerste deze vakantie) naar Hua Ta Kee, en we brengen een bezoekje aan de Kasikorn bank. We willen weten of het geld, dat over is van de vorige vakantie nog steeds klopt. Dat blijkt (natuurlijk) zo te zijn, en dus staan we heel snel weer buiten.
Moue belt intussen op en vraagt wanneer we haar auto willen lenen om naar de kust te gaan. We willen woensdag weg.

We roepen weer een taxi en gaan naar de Paseo Latkrabang, naar een opticien waar Tom eerder een zonnebril op sterkte heeft gekocht. Pia's ogen worden opgemeten, en uiteindelijk bestellen we meekleurende glazen met drie zones (of hoe dat ook heten mag). Over ruim een week is de bril klaar.
Daarna gaan we even naar de Villa Market om wat inkopen te doen.

En dan lopen we naar Wine Connection waar ze de vorige jaren lekker bier en lekkere wijn hadden. Het bier van de tap is nu Heineken, niet helemaal onze bedoeling, maar het smaakt best wel. En de wijn is zoals altijd goed.
Als we daar buiten op het terras zitten hebben we het over onze plannen om naar de kust te gaan. Wordt het Cha-Am of Hua Hin? Kaeng heeft ons gisteren een hotel in Hua Hin voorgesteld, maar dat kunnen we op onze slimme telefoons niet terugvinden. Het hotel in Cha-Am waar we vorig jaar zijn geweest, het Bann Pantai Resort, kunnen we wel vinden.
We wachten maar even totdat we thuis zijn, misschien vinden we wel iets op de pc.
Als we naar de weg lopen komen we langs kraampjes met kant-en-klaar eten, we nemen het nodige mee. En dan gaan we met de taxi naar huis.

Het hotel in Hua Hin (als we tenminste het goede hotel hebben gevonden) blijkt gedeeltelijk gerenoveerd te worden, namelijk het zwembad en het deel langs het strand.
Het wordt dus het Bann Pantai Resort in Cha-Am. Pia belt het hotel en reserveert voor vier nachten, ongeveer 220 Euro voor een zeer comfortabele kamer, inclusief WiFi en goed ontbijt.

Phranom en Chouy komen ook nog even langs, natuurlijk met eten. Er is genoeg te eten.

Link: Kasikorn Bank.
Link: Villa Market.
Link: Heineken THailand.
Link: Bann Pantai Resort.

Geschreven op: 2017-10-31


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.