Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-12-19

Sawadee kha, Sawadee khrap

Woensdag 1 november 2017

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Woensdag 1 november 2017


Een drankje in het restaurant.

Een drankje in het restaurant.

Cha-am

Cha-am 's-avonds.

Poezenfamilie.

Poezenfamilie.

Na een nacht bij familie in Latkrabang gaan we vandaag naar Cha-am. Na het ontbijt pakken we de beide kleine koffers in, en om kwart voor elf rijden we weg.
In Hua Ta Kee gaat het bijna mis. Een idioot rijdt bij een u-turn zomaar de weg op, we kunnen nog net op tijd stoppen. Maar daarna gaat het verder goed.
We rijden via Hua Ta Kee over Thanon On-Nut richting Chachoengsao naar de oprit naar de express way. Eigenlijk de verkeerde kant op, maar dat is wel het makkelijkste. Het alternatief is chaos op de wegen rond het vliegveld.
Na 10 minuten is Tom alweer gewend aan het Thaise verkeer. En dan gaat het tempo ook wat omhoog.

Binnen een uur zitten we op Rama II, en een 20 minuten later zijn we Samut Prakan en Samut Sakhon voorbij. Het verkeer wordt rustiger.
We stoppen bij een tankstation voor (ijs)koffie.
Om kwart over twee zijn we bij het Bann Pantai Resort in Cha-am. We checken in en gaan dan op zoek naar iets te eten.

Het is buiten behoorlijk somber, veel bewolking, geen zon. In Bangkok zijn we gewaarschuwd voor slecht weer in het zuiden, regen en harde wind. Het regent gelukkig niet, de wind is niet hard. Maar de branding is hoger dan gebruikelijk hier in Cha-am.

Na het eten, niet goed en niet slecht, lopen we langs het strand. Dit is een klote-tijd om te eten, want we hebben nu 's-avonds geen zin meer om te eten.

We besluiten om een voeten-massage te nemen bij Charoen Massage in een straatje vlak naast het hotel, we zijn daar vorig jaar ook geweest.
De massage werkt echt ontspannend, we vallen bijna in slaap.

Daarna lopen we nog wat rond, en gaan wat drinken bij het restaurant van het hotel, de Coco Buono Bar & Bistro. We zitten daar langs de Beach road, met aan de overkant van de weg het strand. Het is rustig, je hoort alleen de golven, af en toe een auto, en wat mensen die op het strand zitten.
Om een uur of negen gaan we naar de kamer, en zitten nog een tijdje buiten op het terras. Ook daar is het rustig, lekker koel en geen muggen. Het lijkt hier goed uit te houden voor langere tijd.
We krijgen daar bezoek van een poes met drie bijna volwassen jongen. De diertjes zijn bang voor mensen, half verwilderd, maar toch nieuwsgierig. Maar zodra je ze probeert aan te raken schieten ze weg, om even later weer terug te komen.
Het is heerlijk ontspannend om zo buiten te zitten.

Geschreven op: 2017-11-02


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.