Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-01-01

Sawadee kha, Sawadee khrap

Zondag 5 november 2017

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Zondag 5 november 2017


Veel wind.

Veel wind.

We hebben goed geslapen in het Bann Pantai Resort in Cha-am.

Vandaag gaan we naar Baan Krood, een kleine 200 km verder naar het zuiden. Net voordat we wegrijden begint het te druppelen. Onderweg, vooral rond Hua Hin, hebben we af en toe lichte regen. Het is nogal somber weer.

In Prachuap Khiri Khan stoppen bij Tesco Lotus om een nieuwe korte broek voor Tom te kopen.

Daarna rijden we door; de wegwijzers langs de snelweg en de binnenwegen helpen ons om snel en gemakkelijk in Baan Krood te komen.
In Baan Krood is het erg stil, het is nog steeds erg somber en koel weer, en er staat veel wind.
We rijden langs de boulevard, eerst het noordelijke deel. Dit is een goede weg met hotels en restaurants. De weg langs het zuidelijke deel is minder goed en er zijn ook minder hotels.

De keuze is eenvoudig, we gaan zoeken naar een hotel aan het noordelijke deel.
Het eerste hotel waar we kijken biedt een huisje voor 800 Thb. Dit huisje ziet er goed uit, maar we zijn de enige gasten in het hotel, en dat zien we niet zitten.
Het tweede hotel, het Baan Grood Arcadia Resort, biedt een huisje op de tweede rij vanaf het zwembad voor 2100 Thb. Dit huisje is ruim en ziet er goed uit, we nemen het voor 2 nachten. Er zijn hier ook veel meer gasten.

We nemen een leenfiets van het hotel mee en gaan op zoek naar eten. Op goed geluk stoppen we bij Li's restaurant, een eenvoudig restaurant langs de boulevard. We bestellen yam talai en gebakken paddestoelen, het smaakt goed en de mensen zijn vriendelijk.

Omdat het geen mooi weer is gaan we terug naar het hotel en zitten we een tijdje bij het zwembad. Gelukkig blijft het droog.
We hebben geen zin om nog te gaan lopen, en we besluiten om bij het hotel nog wat te eten. Tom wil pasta, Pia wil rijstsoep met vis.
De pasta is matig, en de meeste vis uit de soep is weg gezwommen. De kok kan nog wel wat leren.

Link: Tesco Lotus.
Link: Prachuap Khiri Khan Provincial Homepage.
Link: Ban Krut Information/.
Link: Baan Grood Arcadia Resort & Spa.

Geschreven op: 2017-11-09


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.