Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-01-16

Sawadee kha, Sawadee khrap

Maandag 6 november 2017

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Maandag 6 november 2017


Grote Boeddha.

Grote Boeddha.

Phraput Kiti Sirichai.

Phraput Kiti Sirichai.

We ontbijten in het Baan Grood Arcadia Resort in Baan Krood, het ontbijt is bij de kamer inbegrepen.
Het ontbijt valt een beetje tegen. Er is genoeg keuze, maar het smaakt niet zo, vooral de koffie en het vruchtensap smaken niet.
En er zit een grote groep Thais, een groep collega's die een reunie houden. Wat een gekakel.

Het weer lijkt wat beter te worden, er is minder wind en het is ook minder koel.

We gaan in Bang Saphan kijken, misschien is daar meer te beleven.
We rijden er langs het strand, er zijn wat hotels, maar een mooie badplaats kun je het niet noemen, dus zijn we snel uitgekeken.
We rijden binnendoor langs de kust terug naar Baan Krood. Dit is een smalle weg, die goed is aangegeven met borden, grotendeels vlak langs de kust. Er is veel groen, en het strand wordt steeds breder. Via het zuidelijke deel van de boulevard van Baan Krood komen we terug.

We drinken koffie bij Coffee Next Door, ze zetten er goede koffie. En we kijken bij een paar restaurantjes wat ze te eten hebben.

We gaan naar kijken bij een tempel op een heuvel, Wat Tang Sai met Phra Mahathat Chedi Phakdee Prakat en Phraphut Kiti Sirichai. Dit is een mooie tempel, maar niet zo heel speciaal. Het uitzicht over de kust is wel erg mooi.

Onderweg op de terugweg eten we bij een restaurantje, Kamnan Pad Thai, bij een markt. Tom eet phad thai en Pia larb moo, en het eten smaakt erg goed. We horen van de eigenaar dat er bijna geen vis meer is te koop, door de harde wind kunnen de vissers niet uitvaren.
We kopen ook nog wat groenten en fruit op de markt en rijden terug naar het hotel.

We zitten weer een tijdje bij het hotel, en lopen daarna wat langs de boulevard.
We belanden bij Platoo Seafood, met tafels langs het strand, onder een afdak. We bestellen er eten, tom yam, gebakken groenten en gebakken vis. Het eten smaakt erg goed.
En wat opvalt is dat de bestelling wordt opgenomen op een tablet.

Link: Platoo Seafood.
Link: Wat Tang Sai.

Geschreven op: 2017-11-09


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.