Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-01-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Woensdag 8 november 2017

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Woensdag 8 november 2017


We hebben weer goed geslapen bij de familie in Latkrabang.

We gaan vandaag naar de manicure/pedicure om onze nagels te laten knippen en schoon te laten maken. Degene waar we eerst naar toe wilden is op vakantie, dus gaan we maar naar de oude manicure/pedicure in de soi waar ook Lek (een van Pia's zusters) woont. Het is woensdag, dus die winkel is dicht, maar de eigenares is in de winkel en ze wil ons wel helpen.

Daarna lopen we naar de Paseo Latkrabang om Pia's nieuwe bril op te halen.
Maar eerst eten we wat lekkere bami-soep in de Paseo Latkrabang, maar wel al het serviesgoed (kommetje, lepel, stokjes) is gemaakt van wegwerpmateriaal. Er staat een hele rij restaurantjes, maar er is nergens stromend water om af te wassen.

Als we naar de brillenwinkel lopen zien we de eerste kerstboom, een kleintje, maar toch.
In de brillenwinkel worden we, zoals verwacht goed geholpen. De bril staat goed, en Pia lijkt geen probleem te hebben met wennen. Tom's zonnebril wordt ook nog wat bijgesteld.

Dan lopen we naar Villa Market om boodschappen te doen. En daar horen we als achtergrondmuziek alleen maar kerstliedjes, we worden er knap melig van. Als we wijn en bier op het karretje zetten komt een medewerkster zeggen dat dat niet mag, tussen 2 en 5 mag er volgens de Thaise wet geen alcohol worden verkocht, en het is bijna 4 uur, dus mag de winkel geen bier en wijn verkopen.
We rekenen de overige boodschappen af en gaan naar Wine Connection. Ook hier mag tussen 2 en 5 geen alcohol worden verkocht, (dat staat op de deur) maar we krijgen wel een glas bier en een glas wijn als we dat bestellen.
Na 5 uur gaan we weer even naar Villa Market om bier en wijn te kopen en dan gaan we met de taxi naar huis.
We eten in zout gegrilde zeebaars, larb en groenten.

Link: The Paseo Mall.
Link: Villa Market.

Geschreven op: 2017-11-10


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.