Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-01-22

Sawadee kha, Sawadee khrap

Donderdag 9 november 2017

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Donderdag 9 november 2017


Offerandes.

Offerandes.

Markt.

Markt.

We hebben weer goed geslapen bij de familie in Latkrabang.

We willen Pia's broer Titnoi gaan bezoeken en hem wat spullen te geven, die we uit Nederland hebben meegenomen.
Pia's broer woont sinds een aantal jaren als novice in Wat Soong, officeel Wat Sangkha Racha. Hij is nog steeds novice omdat hij het leuk vindt om onderhoudsklussen voor de tempel te doen, en als hij monnik zou worden mag hij dat niet meer doen.

We gaan met de taxi naar Wat Soong, en vinden Titnoi in de werkplaats waar hij vaak te vinden is. Pia en Titnoi praten een tijdje met elkaar.
Daarna gaat Pia nog wat offerandes brengen bij diverse Boeddha-beelden in Wat Soong.

We lopen een klein stukje terug en eten bami-soep bij de zuster van Tahoun. Tahoun is de man die vroeger, toen Pia en haar familie nog langs het water woonden, iedere dag langs kwam in zijn bootje waarin hij bami-soep bereidde en verkocht.
Nu doet hij dat niet meer omdat hij te oud is. Zijn zuster heeft zijn werk overgenomen, niet in een bootje, maar in een restaurant.

Dan steken we Thanon On-Nut over, we zijn op het hoek van On-Nut en King Kaew, en bekijken daar twee overdekte markten.
Natuurlijk nemen we iets te eten mee.

's-Avonds zegt Moue dat ze morgen met Pia naar de gemeente wil om Pia in te laten schrijven op het adres van Moue (sinds de verkoop van het huis in Prawet is Pia officieel dakloos).
En Phranom belt op om te zeggen dat het plan om met de hele familie naar Phetchaburi te gaan niet door kan gaan, er zijn geen vakantiehuizen meer vrij. Jammer, maar nu kunnen wij wat meer plannen maken voor onze rondreis door Noord-Thailand.
En Phranom stuurt ook iets op over een nieuwe café of zo iets in Hua Ta Kee. We spreken af om daar in het weekend samen naar toe te gaan. Cha-Ee wil ook meegaan.

Geschreven op: 2017-11-10


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.