Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-01-27

Sawadee kha, Sawadee khrap

Zaterdag 11 november 2017

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Zaterdag 11 november 2017


Huizen langs de khlong.

Huizen langs de khlong.

We hebben weer goed geslapen bij de familie in Latkrabang.

We gaan vandaag in Hua Ta Kee kijken, dat is de bedoeling want dat hebben we gisteren met Phranom afgesproken. Het wachten is op Phranom. Maar die wacht weer totdat Naam Waan van school is gekomen, en die moet tot één uur naar school. En Naam Waan komt natuurlijk niet meteen naar huis.
Ondertussen koopt Pia aan de overkant van de weg, bij een winkel met sportartikelen, een hoela-hoep.

En dan begint het ook nog te regenen.
En het wordt weer droog.
En het begint weer te regenen.

Als het weer droog is besluiten we te gaan zoeken naar een fitness-centrum. Vakanties in Thailand zijn niet echt aktieve vakanties, we reizen wel regelmatig, maar dan wel in een auto.
Er schijnt een fitness-centrum in Hua Ta Kee te zitten, volgens Google tenminste. Maar we gaan eerst eens informeren bij de winkel aan de overkant van de weg.
En die blijken ook een fitness-centrum te hebben, achter de winkel. We lopen er naar toe, en voor 100 Thb kun je een hele dag sporten. We mogen ook even rondkijken, en we zien alle apparaten staan waar we in Nederland gebruik van maakten.
Dat is mooi.

Phranom is inmiddels van huis vertrokken, maar ze komt met het openbaar vervoer, en ze is erg goed in het verdwalen.
Na een half uurtje is dat dus ook gelukt.
We besluiten dan maar samen in Hua Ta Kee te gaan kijken en nemen een taxi.

We weten niet precies waar we moeten zijn, maar we vermoeden dat we bij de huizen langs de khlong moeten zijn. En dat vermoeden blijkt juist.
Een deel van de huizen, en de steigers ervoor zijn opgeknapt, er zitten restaurantjes, maar ook bedrijfjes die iets ambachtelijks doen, zoals fotografie, of lijstenmaken.
Bij het laatste huis gaan we even zitten, langs het water, en we bestellen wat te drinken. Het is er behoorlijk druk. En een mooi uitzicht over de khlong. Hier gaan we zeker vaker naartoe.

Geschreven op: 2017-11-14


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.