Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-02-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Maandag 20 november 2017

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Maandag 20 november 2017


We hebben vannacht geslapen bij familie in Latkrabang.

We vertrekken vandaag naar het noorden; het is de bedoeling de Mae Hong Son loop te gaan rijden.

Om kwart over tien rijden we weg; eerst naar de Paseo Latkrabang om inkopen te doen, en dan naar Kamphaeng Phet, onze eerste tussenstop.
Het is druk op het kruispunt van Thanon Chao Kun Tahan en Thanon Rom Klao, en daarna op Thanon Rom Klao. Om elf uur zijn we bij de Paseo Latkrabang; we kopen wijn, bier, water. Pia gaat pinnen en loopt nog langs een drogist/apotheek om iets tegen een stijve nek te kopen.
Kwart voor twaalf rijden we Thanon On-nut op richting Prawet, daar kunnen we de Kanchanaphisek Road op.

Vanaf daar gaat het redelijk snel totdat we aan het einde van Kanchanaphisek Roadkomen, en we verder moeten, de snelweg naar het noorden op.
Om half een zijn we een stukje op de snelweg en we drinken wat koffie bij een tankstation. Vanaf changwat Nakhon Sawan wordt er veel aan de weg gewerkt, terecht want die is beroerd, maar dat betekent wel langzaam rijden. Ook regent het af en toe.
Eenmaal in changwat Kamphaeng Phet schiet het weer op, maar we zijn pas om half vijf, na 380 km, in het Chakungrao Riverview Hotel. We checken in voor 1100 Thb, inclusief ontbijt, en gaan wat rondlopen in het park langs de rivier; er wordt daar heel veel gesport. We drinken wat op de markt, en eten daar ook een soort Thaise fondue, bouillon waarin je vlees en groente kookt.
Als we teruglopen naar het hotel komen we naast het hotel een biercafe tegen, we drinken nog wat, Pia een Pauwels Kwak, Tom gewoon Singha, en om een uur of tien gaan we naar onze hotelkamer.

Geschreven op: 2017-11-29


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.