Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-02-18

Sawadee kha, Sawadee khrap

Bang Saen Beach, Chonburi, Thailand

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Bang Saen Beach, Chonburi, Thailand


Eten op het strand.

Eten op het strand.

En spelen in zee.

En spelen in zee.

Coordinaten: 13°16'58.95"N 100°55'04.26"O.

Bang Saen is een badplaats aan de oostkust van Thailand, in de provincie Chonburi, een kilometer of 10 ten oosten van de provinciehoofdstad Mueang Chonburi. Bang Saen Beach is eigelijk alleen maar de (brede) boulevard langs het strand.

Chonburi ligt op ongeveer 100 kilometer van Bangkok, ruim een uur rijden. Het grootste deel van de weg gaat over goede tolwegen, vier of meer banen. In de buurt van Chonburi, de laatste 20 kilometer ongeveer, gaat de weg over in drukke vierbaanswegen, met veel stoplichten en afslaand verkeer. Het is hier vaak erg druk.
Bang Saen is ook goed met de bus te bereiken, vanaf Ekamai Bus terminal in Bangkok vertrekken dagelijks veel bussen, die in de buurt van Bang Saen stoppen. Het laatste stukje naar het strand gaat met plaatselijke songtaews (pick-up trucks die dienst doen als openbaar vervoer).

Bang Saen Beach trekt voornamelijk Thaise badgasten, hele families, die de dag, bijna altijd zaterdag of zondag, doorbrengen met eten en drinken op strandstoelen onder parasols. Alleen kinderen wagen zich op het strand en in het water.
Als er blanken zijn, dan komen die meestal mee met een Thaise familie.
Maar als je denkt dat je naar een mooi strand gaat en lekker op het strand gaat zitten dan heb je het mis. Als je dan eindelijk bij het strand bent aangekomen zie je geen strand. Het strand is smal, zeker als het hoog water is.
Maar er staan wel veel ligstoelen en veel parasols. Die staan niet op het strand maar op de boulevard langs het strand. En er staan ook heel veel geparkeerde auto's. Het vinden van een parkeerplaats is dan ook een hele uitdaging.

Een bezoek aan Bang Saen is niet wat je als Nederlander van een dagje strand verwacht, maar het is wel leuk.
We zijn vroeger wel eens door de week in Bang Saen geweest, en dan is het een hele rustige badplaats.

We zijn er op zondag 19 november 2017 geweest.

Geschreven op: 2019-11-07


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.