Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-02-26

Sawadee kha, Sawadee khrap

Chae Son National Park, Chae Son, Lampang, Thailand

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Chae Son National Park, Chae Son, Lampang, Thailand


Waterval.

Waterval.

Waterval.

Waterval.

Warmwaterbron.

Warmwaterbron.

Coordinaten: 18°50'11.78"N 99°28'14.45"O.

Het Chae Son Nationaal Park ligt ongeveer 75 km ten noorden van Lampang, in de Chae Son en Mueang Pan districten.
De weg er naartoe vanuit Lampang begint als een goede vierbaans snelweg, maar de laatste 20 of 30 kilometer gaan over smalle tweebaanswegen. De richting is goed aangegeven, we zijn nog nooit verkeerd gereden. Maar je moet wel goed in de gaten houden hoe je hebt gereden, want de weg terug naar Lampang staat minder goed aangegeven.

Het park, ruim 750 vierkante kilometer, bestaat uit bergachtig terrein, met grotten, watervallen en warmwaterbronnen.
We zijn alleen maar in de omgeving van het hoofdkwartier van het park geweest. Dit hoofdkwartier ligt vlak achter de ingang. In tegenstelling tot andere parken hebben we hier nooit toegang hoeven te betalen.

Als je vanaf het hoofdkwartier ongeveer 10 minuten doorrijdt, over een smalle en soms erg stijle weg, kom je onderaan de Chae Son waterval. Deze waterval bestaat uit zes trappen.

Onderaan staat een huisje voor parkwachters. Je kunt er je etenswaren inleveren, die mogen niet verder mee om de natuur niet te verstoren en te vervuilen. En je kunt er vissenvoer kopen, de meertjes tussen de watervallen zitten vaak vol met vis.
Langs de watervallen zijn trappen aangelegd, en soms ook bruggen over het water heen. Je kunt helemaal tot bovenaan lopen en klimmen, soms erg stijl. We vinden het erg de moeite waard.
Bovenaan kun je nog verder lopen naar andere watervallen, maar dat hebben wij nog nooit gedaan.
Terug moet je grotendeels langs dezelfde trappen en bruggen, maar onderaan kun je een andere weg nemen.

Bij de parkeerplaats onderaan de waterval staan een aantal marktkraampjes. Mensen, die in de buurt wonen, verkopen er hun produkten, vooral handwerk.
Leuk om te kijken, en misschien vind je iets om mee te nemen, duur is het niet.

Van het klimmen krijg je honger, en op de weg terug, vlak voor het hoofdkwartier, kun je wat eten.

Tegenover het hoofdkwartier is een terrein met een aantal warmwaterbronnen. Het ruikt er erg naar zwavel, het is er warm, en af en toe mistig. Het water is ruim 70° C.
Er lopen paadjes doorheen, en af en toe staan er waarschuwingen voor het warme water. In het water groeien vreemde planten, of wieren. Het is fascinerend om hier rond te lopen.
Het warme water vermengt zich uiteindelijk met het koele water van de waterval, en je vindt hier altijd veel mensen die in het water spelen.

Achter op het terrein staan een aantal gebouwtjes, badhuisjes. Hier zijn baden gemaakt, en voor een gering bedrag huur je een handdoek en een sarong, en dan kun je onbeperkt gebruik maken van of een privé-bad of een gemeenschappelijk bad.
Het water in de baden wordt continue ververst. Afhankelijk van de plaats van het badhuisje is het water warm of erg warm.
We zijn vaker in warmwaterbaden geweest, in Chiang Rai en in Kamphaeng Phet, maar hier baden is het meest ontspannend, dat komt zeker ook door de omgeving.

Na een warm bad is een Thaise massage helemaal ontspannend.
En ook dat kan hier, in een groot, open paviljoen.
Heerlijk!

Ons laatste bezoek was op woensdag 22 november 2017.

Geschreven op: 2017-12-08


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.