Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-03-29

Sawadee kha, Sawadee khrap

Mueang Mae Hong Son, Mae Hong Son, Thailand

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Mueang Mae Hong Son, Mae Hong Son, Thailand


Avondmarkt.

Avondmarkt.

Avondmarkt.

Avondmarkt.

Tempel

Tempel in de stad.

Coordinaten: 19°17'04"N 97°58'12"O.

Mae Hong Son is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het noordwesten van Thailand. Het is een kleine rustige stad die in een bergachtig gebied vrij dicht bij Myanmar ligt. Je vind er dan ook vrij veel invloeden uit Myanmar, en van de volken die in de bergen rondom Mae Hong Son leven.

Mae Hong Son ligt ongeveer 880 km ten noorden van Bangkok, en 250 km ten noordwesten van Chiang Mai.
De eenvoudigste manier om er te komen is met het vliegtuig. Over de weg, met de bus of met eigen vervoer, is ook mogelijk, maar de weg is smal, soms erg steil en er zijn ongelooflijk veel bochten.

Als je Mae Hong Son binnenrijdt, het maakt niet uit of je uit het zuiden of het noorden komt, lijkt het een rustige stad. De gebouwen zijn er allemaal laag, je ziet niets dat meer dan vier verdiepigen heeft.
Mae Hong Son is ook klein, we denken dat je alles te voet kunt bereiken.

Er is een kleine avondmarkt rond het meertje midden in Mae Hong Son, en de sfeer daar is ook erg relaxed, het is er rustig, en je kunt er lekker eten.
We drinken er wat bij een bar, Coffee Me, op de avondmarkt.

Er zijn wel westerse toeristen in Mae Hong Son, maar naar ons gevoel is het een Thaise stad.

We zijn er op vrijdag 24 november 2017, op zaterdag 25 november 2017 en op zondag 26 november 2017 geweest. Op maandag 27 november 2017 zijn we weer vetrokken.

Geschreven op: 2017-12-18


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.