Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-03-26

Sawadee kha, Sawadee khrap

Phu Klon Country Club Health Mud Spa, Mok Cham Pae, Mueang Mae Hong Son, Mae Hong Son, Thailand

Home - Reizen - Vakantie Thailand 2017 - Phu Klon Country Club Health Mud Spa, Mok Cham Pae, Mueang Mae Hong Son, Mae Hong Son, Thailand


Adres: Mok Cham Pae, Mueang Mae Hong Son, Mae Hong Son, Thailand.
Telefoon: +66-532-282579.
Internet: http://www.phuklon.co.th/.
Coordinaten: 19°25'24.13"N 97°57'19.95"O.

Phu Klon Country Club Health Mud Spa is wat de naam zegt, een bedrijf waar je kunt baden in minerale modder. Het klinkt misschien niet leuk, maar het is wel een aangename ervaring.

We wilden het een dagje rustig aandoen, en bij de receptie van ons hotel, The Imperial Mea Hong Son Resort, werd dit aanbevolen.
We zijn er naartoe gereden, maar eerst hebben we nog de Su Tong Pae Brug bezocht. De Spa is eenvoudig te vinden, de weg is goed aangegeven met borden. We hadden het idee om te gaan kijken, en als het wat zou lijken een bad te nemen.

De Spa ligt vlak bij de weg, maar het toegangspad is wat hobbelig, en de parkeerplaats ligt achter de spa.

We hebben wat rondgekeken, en al snel kwamen we tot de conclusie dat we een bad wilden nemen.
Voor Thb 1200 krijg je een volledige behandeling van ruim 90 minuten.
De behandeling begint met een gezichtsmassage gevolgd door een masker met de modder. Met een aantal mensen lig je in een koele ruimte op een behandeltafel.
Daarna volgt het echte modderbad waarvoor we ons moeten omkleden in kleding van de spa. De kleding is nogal dun, en alle eigen kleding moet uit. Voor onze eigen kleding en onze tassen zijn er kluisjes. Daarna worden we door een aantal vriendelijke dames in een badhokje ingesmeerd met de zwarte modder. We moeten daarna buiten, en op een zonnig terras wachten tot de modder opgedroogd is.
Dat opdrogen duurt best wel lang, maar na een tijdje mogen we weer ons badhokje in. Dezelfde dames schrobben ons nu schoon, en daarna worden we ingesmeerd met een mengsel waarin onder andere tamarinde en koffiedrab zit. Gevolgd door weer een keer schoonschrobben.
De laatste fase is een bad in warm mineraalwater. We mogen daar net zolang in blijven als we zelf willen, we zijn een kwartiertje in blijven liggen. Ook daarna weer een uitgebreid afspoelen en tenslotte worden we ingesmeerd met badolie.

Nadat we onze eigen kleding weer aan hebben getrokken zijn we rustig teruggereden naar het hotel, en onderweg hebben we even lekker gegeten.
Terug in het hotel, als we op het balkon zitten, zijn we ontzettend loom, een erg prettig gevoel.
Of dat nu komt door de behandeling, of dat de modder daar ook een rol bij heeft gespeeld, dat weten we niet.
Maar het was wel aangenaam.

We hebben de spa bezocht op zondag 26 november 2017.

Geschreven op: 2018-01-16


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.