Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-07-11

Sawadee kha, Sawadee khrap

Vrijdag 1 februari 2019

Home - Reizen - Thailand 2018/2019 - Vrijdag 1 februari 2019


Aquarium.

Aquarium.

Aquarium.

Aquarium.

Aquarium.

Aquarium.

Mangrove.

Mangrove.

Avond aan het strand.

Avond aan het strand.

We hebben onrustig geslapen in het Hadsaithong Resort in Haad Chao Lao. Dat ligt aan ons en niet aan het hotel. We moeten gewoon weer even wennen aan een nieuwe omgeving en aan het harde bed.
Het ontbijt is gelukkig goed, er is lekkere rijstsoep, de koffie valt mee, en er is genoeg sap en water. Ook zijn er redelijke croissants.
En voor en na het ontbijt wordt er door de kleine en grote kinderen gezwommen.

Tom heeft trek in goede espresso, en dus gaan we buiten het resort kijken. We vinden een coffee shop, maar de koffie is niet wat we hadden gehoopt.

We willen niet de hele dag in het resort blijven en dus stapt de hele familie in de auto.
Moue wijst de weg en we komen na een kwartiertje uit bij het Kung Kraben Bay Aquarium aan Haad Laem Sadet. De toegang tot dit aquarium is gratis, maar dat heeft gevolg voor het onderhoud. Het ziet er een beetje verlopen uit en sommige aquaria zijn niet schoon. De kinderen vinden het aquarium wel leuk.
Het aquarium ligt aan de weg langs het strand, maar op dat strand wordt iets gebouwd. Leuk om daar te zitten is het niet.

Vervolgens gaan we naar een educatie-centrum in een mangrove-gebied, het Kung Kraben Bay Royal Development Study Center. Dit is een studiecentrum voor mangrovebossen.
Er loopt een goed, verhoogd houten pad door dit gebied, en het ziet er allemaal netjes uit. Bij de bomen staan naambordjes, en op diverse plaatsen staan borden met uitleg in zowel het Thais als het Engels. Het kost ruim een uur om er door te lopen.

Van lopen krijg je honger en daarom rijden we terug naar Haad Chao Lao, waar we besluiten om bij een Isaan restaurant te gaan eten omdat daar toen we er op de heenweg langsreden vrij veel mensen zaten. Het eten is redelijk, behalve de larb moo, het vlees vreemd smaakt. We vragen om nieuwe portie, en die smaakt een beetje beter, maar niet goed genoeg. We laten de larb maar staan.

De kinderen willen slapen, en daarom rijden we terug naar het resort.
De rest van de middag is het weer zwemmen, vooral door de kinderen.

We eten in het hotel, het eten is best goed, en niet al te duur, Thb 1400 inclusief bier, en dat in een restaurant langs het strand.
Laat op de avond valt er weer een plensbui.

Geschreven op: 2019-02-02


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.