Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-07-19

Sawadee kha, Sawadee khrap

Donderdag 7 februari 2019

Home - Reizen - Thailand 2018/2019 - Donderdag 7 februari 2019


We worden om een uur of zeven wakker in het Sri U-Thong Grand Hotel in Suphan Buri.
We hebben redelijk geslapen; het bed is goed, maar de airco soms wat koud.
We gaan ontbijten, het ontbijt staat in een deel van de hal van het hotel, en vooral het Thaise eten bij het ontbijt is best goed.

Na het ontbijt gaan we naar Ban Rai om de grondzaken te regelen. Het is ruim 100 km rijden, voor een groot deel over tweebaanswegen. We doen er twee uur over en dan zijn we bij het plaatselijke kadaster waar Pia belasting moet betalen, ongeveer Thb 65.
We gaan een hapje eten, ergens langs de weg, lekker.

En dan gaan we kijken bij het stukje grond.
De puuyai baan, het dorpshoofd, die er voor zorgt heeft het nu zelf bebouwd, en dat is niet de afspraak. Na ruggespraak met de familie wordt besloten het stukje grond weer te verhuren. Moue zal dat regelen met de puuyai baan.

We rijden terug via een andere, kortere weg, en we verdwalen, maar na wat zoeken vinden we toch weer de goede weg.
We stoppen bij de Sam Chuk 100 Year Market. Leuk om gezien te hebben, maar al die oude en drijvende markten lijken wel erg veel op elkaar. We kopen er wel wat sambal en Chinese worstjes.

Terug bij het hotel in Suphanburi besluiten we om nog een nacht te blijven.
We zoeken wat te eten en belanden bij Zaab Nua Krua, het was daar gisteren behoorlijk druk. Vandaag zijn er bijna geen gasten, maar het eten smaakt goed.

Geschreven op: 2019-02-08


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.