Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-07-19

Sawadee kha, Sawadee khrap

Vrijdag 8 februari 2019

Home - Reizen - Thailand 2018/2019 - Vrijdag 8 februari 2019


We hebben niet goed geslapen in het Sri U-Thong Grand Hotel in Suphan Buri.
Hoe dat komt, geen idee, maar het was te warm of te koud.

Vandaag willen we naar Bung Chawak Chalerm Phra Kiet gaan, een groot binnenmeer, waar van alles te zien is, een dierentuin, een aquarium, tuinen en nog veel meer.

Maar daar komt iets tussen, nog voor het ontbijt belt Moue op. We moeten weer naar Ban Rai, nu om een huurkontrakt te tekenen. De puuyai baan wil de grond huren.
Om half tien rijen we weg, en om kwart voor twaalf zijn we bij de puuyai baan, die zowaar ook thuis is, ongetwijfeld uit eigenbelang. Het huurkontrakt wordt getekend, Pia is er ongeveer drie kwartier mee bezig, en dan rijden we weer terug. We zoeken in één van de dorpjes iets te eten, maar er is niet veel te koop.

Omdat we op de terugweg toch langs Bung Chawak komen, gaan we er ook maar kijken.
Er is inderdaad van alles te zien, en voor alles moet apart betaald worden.
We beperken het allemaal tot het aquarium want het is te laat om alles te bekijken. Maar we eten eerst een hapje.
Het aquarium bestaat uit drie delen, en voor het laatste moet weer apart betaald worden. Voor Pia is alles gratis, ze is boven de 60, maar Tom mag de volle prijs betalen.
De aquaria zien er leuk uit, goed onderhouden, maar of het goed is voor de vissen betwijfelen we, het is allemaal erg kaal in de bakken met water.
En het stikt er van de klassen met schoolkinderen.

We rijden terug naar Suphan Buri, waar we wat inkopen doen bij Tesco Lotus, en dan zoeken we een plek waar we wat kunnen drinken.
Vlak naast het hotel is iets, het blijkt een karaoke tent te zijn, waar vooral pensionados uit Suphanburi komen. Eerst hebben we het idee dat hier snel weer weg moeten, maar het blijkt allemaal best leuk, Pia gaat zelfs dansen. En er was redelijk eten te koop.

Geschreven op: 2019-02-09


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.