Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-11-23

Sawadee kha, Sawadee khrap

Gegeten bij Mae Nam Chao Phaya, Khum Thong, Latkrabang, Bangkok, Thailand

Home - Reizen - Thailand 2018/2019 - Gegeten bij Mae Nam Chao Phaya, Khum Thong, Latkrabang, Bangkok, Thailand


Adres: Langs Thanon Prawet - Buri Rom, Thanon Luang Phaeng, Khum Thong, Latkrabang, Bangkok, Thailand.
Telefoon: +66-2-3607632.
Coordinaten: 13°42'26"N 100°50'02"O.

Dit restaurant ligt nog net in Bangkok, maar wel op de uiterste grens.
Het is moeilijk te vinden. Je volgt Thanon Latkrabang vanaf het vliegveld richting Chachoengsao, de naam van de weg verandert in Thanon Luang Phaeng. Als je onder de snelweg naar Chonburi door bent gereden let je goed op de eerste brug. Vlak na die brug ga je linksaf, er staat een bord met cola-reclame, een onverharde weg op. De weg is erg hobbelig, en eindigt bij een kleine parkeerplaats langs een khlong. Rechts van de parkeerplaats is het restaurant.

Het restaurant ligt tussen dichte begroeiing, tussen een mooi oud huis en een khlong. Als we hier komen denken we dat we 30 jaar terug gaan in de tijd. Het uitzicht op de khlong en de huizen aan de overkant is net zo als in het huis van Pia's ouders 30 jaar geleden: een paar houten huizen, steigers, mensen die vis vangen, kleine roeibootjes. Het restaurant past goed in de omgeving, het is helemaal van hout, en er staan veel oude spullen. De begroeiing en het water zorgen voor muggen, maar met ventilatoren worden die op afstand gehouden. We hebben er geen last van muggen gehad.
Er kunnen ongeveer 50 mensen zitten.
De keuken is een losstaand gebouwtje vlak bij de ingang. Als je er langs loopt zie je de koks aan het werk, vanuit het restaurant zie je de keuken niet.

Het personeel spreekt geen Engels.
Er zijn twee menu's, een Thais menu en een Engels. Het Thaise is aanzienlijk uitgebreider dan het Engelse.
Er staan uitsluitend Thaise gerechten op het menu, waaronder een aantal bijzondere zoals gebakken larb en een sambal van krab-eieren. Het zijn vaak ouderwetse gerechten of zelf ontwikkelde gerechten; gerechten die je niet vaak in een restaurant aantreft.

Het eten is niet goedkoop, maar ook niet bovenmatig duur, er is ruim Thb 3500 betaald voor 14 personen.
We zijn hier een aantal jaren geleden regelmatig geweest, maar na een wisseling van de koks zijn we weggebleven omdat de nieuwe kok veel te wild was met peper.
Maar nu smaakte het eten weer lekker, net zoals we dat verwachtten.

We zijn er op zaterdag 2 februari 2019 en op donderdag 7 maart 2019 geweest.

Geschreven op: 2019-02-03


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.