Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-11-14

Sawadee kha, Sawadee khrap

Hua Ta Kee

Home - Reizen - Thailand 2018/2019 - Hua Ta Kee


De khlong.

De khlong.

De brug.

De brug.

Werk in uitvoering.

Werk in uitvoering.

Coffee shop.

Coffee shop.

Guest house.

Guest house.

Coordinaten: 13°43'27.08'N 100°47'20.66'O.

Hua Ta Kee betekent zoiets als 'de kop van een krokodil'. Het is een deel van het Latkrabang district van Bangkok. Het bestuur van Latkrabang is in Hua Ta Kee gevestigd.
Oorspronkelijk was het een gemeenschap, die was gevestigd in houten huizen langs en achter Khlong Prawet Burirom en een markt langs Khlong Hua Ta Kee. Beide khlongs kruisen elkaar hier. Dit is het deel van Hua Ta Kee waar we nu over schrijven.
Het andere deel, met veel nieuwbouw en druk verkeer, vinden we veel minder interessant. Maar we moeten daar ook vaak zijn voor bijvoorbeeld bankzaken of inkopen.

De markt is er nog steeds, vooral in de ochtend is het er druk.

De houten huizen zijn er ook nog. Voor de huizen is een houten pad, boven het water van de khlong, soms overdekt. In het midden is een hoge brug waar je de khlong kunt oversteken.

Vroeger stonden aan beide kanten van de khlong huizen, maar aan de zuidkant is een aantal jaren geleden brand uitgebroken en zijn alle huizen aan één kant van de brug afgebrand. Er staat nu alleen nog onkruid op die plaats. Aan de andere kant van de brug, ook aan de zuidkant, is het houten pad vervangen door een betonnen pad waar zelfs auto's kunnen rijden.

De noordkant is veel interessanter.
Een jaar of drie geleden, wanneer precies weten we niet, heeft één van de bewoners het initiatief genomen om de buurt op te knappen. Het resultaat hiervan is een aantal huizen, die helemaal zijn gerenoveerd, waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van de originele materialen.

In de gerenoveerde huizen is onder andere een art gallery gevestigd, en diverse eetgelegenheden, tot zelfs een guest house.

En ook nu nog gaat het opknappen door, het gaat niet snel, maar er wordt gewerkt en het resultaat ziet er leuk uit.

We zijn er op donderdag 13 december 2018, vrijdag 28 december 2018, dinsdag 29 januari 2019 en op zondag 10 februari 2019geweest.

Geschreven op: 2019-01-09


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.