Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-06-26

Sawadee kha, Sawadee khrap

Wat Prathat Phasornkaew

Home - Reizen - Thailand 2018/2019 - Wat Prathat Phasornkaew


5 zittende Boeddha

5 zittende Boeddha's.

Mozaiek.

Mozaiek.

Uitzicht.

Uitzicht.

Wat Prathat Phasornkaew is een tempel, die ligt in het Khao Kho district van changwat Phetchabun. De tempel ligt op een 830 meter hoge heuvel, een paar honder meter van het dorp Khaem Son langs snelweg 12.
Er zijn een paar dingen die deze tempel zo bijzonder maken:

Er is een beeld met vijf zittende Boeddha's die vlak achter elkaar zitten, of misschien zijn het wel vijf beelden. We weten het niet precies.

De gebouwen zijn ingelegd met mozaiek en met stukjes aardewerk en dat geeft deze tempel een bijzondere kleurrijke uitstraling, maar ook een bijna on-Thaise uitstraling.

En vanaf de tempel is er een fantastisch uitzicht over de omringende heuvels.

Wij zijn hier in een weekend op 15 december 2018 geweest. In weekends en op feestdagen is het hier erg druk, er komen veel Thaise bezoekers naar deze tempel. Gelukkig is er voldoende parkeerruimte.

Link: Wat Prathat Phasornkaew.

Geschreven op: 2019-01-04


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.