Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2021-04-10

Sawadee kha, Sawadee khrap

Thailand 2018/2019

Home - Reizen - Thailand 2018/2019


We gaan dit keer voor het eerst drie maanden naar Thailand. De vorige keer was twee maanden. We zijn benieuwd hoe dat gaat bevallen.

Drie maanden is eigenlijk geen vakantie meer. We willen en kunnen niet drie maanden alleen maar onderweg zijn. Vorige vakantie, en ook deze vakantie, hebben we ervaren dat het steeds maar wisselen van hotel erg vermoeiend is, en ook niet leuk meer.
Maar dat betekent dat we redelijk vaak gewoon in Bangkok zijn, thuis bij familie. En het betekent ook dat we, net als in Nederland, een zekere routine gaan volgen.
Op tijd opstaan, koffie drinken. Tom gaat douchen en ontbijten, en daarna op de computer aan de gang. Pia gaat de keuken opruimen, ontbijten en douchen.
En in de middag gaan we meestal wat doen, maar soms ook niet.

Zo langzamerhand begint bij ons het gevoel te komen dat de routine de overhand gaat krijgen, en dat drie maanden in Thailand misschien wel te lang is. Als we hier een eigen huis zouden hebben, en een paar jaar geleden hebben we besloten dat we dat niet willen, zou het misschien anders zijn, dan kun je iets aan dat huis doen.

Vorig jaar werd er wel eens aan ons gevraagd of we Nederland misten.
Dat doen we nauwelijks, Pia misschien wat meer vanwege de kleinkinderen.
Maar we missen wel wat uit Nederland:
In Thailand kunnen we niet wandelen en fietsen zoals we in Nederland bijna dagelijks doen. Het is hier in Thailand te warm, en het verkeer is niet leuk en te gevaarlijk om te fietsen.
Ook het bruine café met zijn vele soorten bier missen we wel hier. We kunnen hier wel bier en wijn drinken, maar Thailand kent niet een kroegencultuur zoals in Nederland.
En een goed stuk vlees, goed bereid, dat missen we ook.

Geschreven op: 2018-12-13


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.