Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-06-02

Sawadee kha, Sawadee khrap

Vrijdag 14 februari 2020

Home - Reizen - Thailand en Laos 2020 - Vrijdag 14 februari 2020


We hebben vannacht wat beter geslapen in Lat Krabang.
Pia klaagt wel over haar enkel, een <_park/2019-10-23.html>blessure van een tijdje geleden lijkt te gaan opspelen. In de loop van de dag bedenkt Pia dat ze in Nederland altijd op stevige slippers loopt, en hier op haar blote voeten. Dat is een andere houding en misschien is dat de oorzaak.
We hebben wat tekeningen en een bankpasje van Taeng, een vriendin uit Apeldoorn, meegenomen om aan haar dochter in Bangkok te geven. Pia spreekt voor vanavond met de dochter af.

Gunn is ziek en hij blijft daarom vandaag thuis. Dat maakt niet, we zijn van plan om wat boodschappen te halen, maar dat hoeft niet perse vandaag, en als hij zicht beter voelt kan hij ook mee.
Dat beter voelen gaat heel snel, na een half uur is hij alweer een stuk beter zegt hij. Typisch spijbelen.

Als we buiten zitten komt er een man met een kar vol planten langs. Pia koopt er een paar en die moeten natuurlijk in potten in de tuin worden gezet. En dat duurt de rest van de ochtend.

Om half twee lopen we samen met Gunn naar de straat om wat te eten. Het restaurant waar we naar toe wilden is al dicht, al het eten is op. Dan maar het restaurantje ernaast, het ziet er niet uit, maar het eten smaakt goed, de mensen zijn vriendelijk. Een klein jongetje wil graag met Gunn spelen, en al zijn speelgoed wordt bij ons op tafel gezet. Voor drie gerechten en wat limonade betalen we Thb 130, niet duur.
We kopen wat yoghurt bij de 7 Eleven en als we weer langs het restaurantje waar we hebben gegeten lopen worden we geroepen, Gunn heeft er zijn pet laten liggen en die krijgt hij terug.

Het is te laat om nog naar de Paseo Lat Krabang te gaan zoals we van plan waren, we blijven dus thuis.
Gunn voetbalt in de tuin, en schiet zijn bal op straat. Tom moet hem halen want Gunn is bang voor de honden op straat. Het hondje van Moue loopt mee en dan moet Gunn toch naar buiten om dat hondje weer op te halen.

Om een uur of zeven staat de dochter van Taeng op de stoep en ze krijgt de papieren en het pasje van Pia. Ze wil erg graag weten hoe het met haar moeder gaat, die hersteld van een hersenbloeding. Het gaat gelukkig, voor zover wij dat kunnen beoordelen, erg goed met Taeng.
Daarna haalt Pia wat te eten langs de weg, we hebben niet veel honger.
We hebben het met Moue nog even over auto's. Het maakt Moue niet uit met welke auto ze rijdt, maar haar auto is zuiniger dan die van Phranom. We gaan daarom waarschijnlijk de auto van Moue gebruiken omdat we verwachten meer kilometers te gaan rijden.

Geschreven op: 2020-02-15


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.