Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-06-07

Sawadee kha, Sawadee khrap

Zondag 16 februari 2020

Home - Reizen - Thailand en Laos 2020 - Zondag 16 februari 2020


We hebben ook vannacht beter geslapen in Lat Krabang.
Het ochtend ritueel begint zich weer te vormen. Pia doet wat oefeningen, en ruimt een beetje op in de keuken, gelukkig niet zoveel als tijdens onze vorige reis. En Tom schrijft een reisverslag en maakt verslagen van oude reizen geschikt voor publikatie.

Om een uur of half een krijgen we honger, we gaan khao man kai (rijst met kip) eten langs de weg. We eten in een klein restaurantje, een beetje rommelig, maar het smaakt goed.

Na de middag gaan Moue, Kaeng en de kinderen naar het voetbal van Gunn, we hebben het huis voor onszelf.
Pia geeft aan dat ze naar Haad Chao Lao in de buurt van Chanthaburi wil gaan voor een paar dagen, en niet naar Cha-am waar we de laatste keren telkens naar toe gingen. Ze vraagt aan Phranom wanneer ze de auto, die ze had beloofd, kan brengen, we willen dinsdag of woensdag weg gaan.

Pia's nichtje Cha-Ee belt op en vraagt of we zin hebben om naar een markt bij de KMITL te gaan. Daar hebben we wel zin in, we waren het toch al van plan, en we nemen een taxi.
Na wat zoeken vinden we Cha-Ee, duidelijke afspraken over waar je iemand ontmoet zijn erg moeilijk in Thailand. We kijken rond, het zijn voornamelijk planten, fruitbomen en natuurlijk eten. Helaas zitten er ook dieren, zoals muizen, marmotten, konijnen en zo.
We krijgen trek en gaan wat eten op het tentoonstellingsterrein, hoi thot en pad thai, niet duur en redelijk eten.
Daarna gaan we weer naar huis.

We praten samen nog wat over de kinderen in huis, we hebben het idee dat er iets niet goed gaat. Zowel Moue als Kaeng hebben het erg druk met werken en heen en weer rijden, waardoor de kinderen misschien minder aandacht krijgen dan waar ze behoefte aan hebben. Dat geldt nog veel meer voor Fug, het neefje van Kaeng, die ook in huis woont. Fug krijgt bijna helemaal geen aandacht terwijl hij juist hier is omdat hij bij zijn ouders thuis in de problemen is gekomen, drugsgebruik voor zover wij weten.
We maken ons zorgen, maar we weten geen oplossing.

Link: King Mongkut's Institute of Technology Ladkrabang.

Geschreven op: 2020-02-17


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.