Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-06-10

Sawadee kha, Sawadee khrap

Dinsdag 18 februari 2020

Home - Reizen - Thailand en Laos 2020 - Dinsdag 18 februari 2020


Het strand.

Het strand.

Lekker gegeten.

Lekker gegeten.

Vreemde vruchten?

Vreemde vruchten?

Zonsondergang

Zonsondergang

We hebben ook vannacht beter geslapen in Lat Krabang.

Vandaag gaan we naar Haad Chao Lao. Gisteren hebben we afgesproken dat we tussen tien en elf uur weg willen rijden. Het wordt, omdat er nog gestofzuigd moet worden, half twaalf.
Het is de eerste keer deze reis dat Tom in Thailand auto rijdt. Aan het verkeer wennen gaat erg snel, na 10 minuten voelt het al erg bekend en vertrouwd. Aan de auto wennen duurt wat langer, een kilometer of honderd, ook al is het niet de eerste keer dat we in deze auto rijden.
We rijden over de Motorway richtin Chonburi, en er is gelukkig niet zo heel veel verkeer. Daarna volgt een stukje over een behoorlijk drukke weg richting Bang Bueng. We zijn dan ongeveer 75 kilometer onderweg. Vananf Bang Bueng is het een goede weg naar Klaeng en verder richting Chanthaburi. Onderweg stoppen we even om koffie te drinken en wat te eten.
De afslag naar Haad Chao Lao vinden we gemakkelijk en om drie uur zijn we er. We kijken eerst bij het hotel waar we tijdens onze vorige reis ook al zijn geweest, het Hadsaithong Resort. Er zijn kamers vrij, en tijdens onze vorige reis is het ons hier goed bevallen. We nemen de enige kamer met uitzicht op zee voor drie nachten, 3000 Thb (88 Euro) per nacht, inclusief ontbijt. Het hotel schijnt behoorlijk vol te zitten, een grote groep docenten van een universiteit in Surin.

Als we hebben uitgepakt maken we een wandeling over het strand, en daarna eten en drinken we wat in het restaurant van het resort. Er zit inderdaas een grote groep in het resort, maar die eten ergens anders, en verder zijn er een paar losse gasten. Tijdens het eten komt de vloed opzetten, en dat gaat gepaard met behoorlijk hoge golven, onverwacht want een of twee uur eerder was het water nog spiegelglad.
De rest van avond zitten we op ons terras te kijken naar de zonsondergang, en naar hele vreemde vruchten of zo iets in de boom op het terras.

Geschreven op: 2020-02-19


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.