Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-06-16

Sawadee kha, Sawadee khrap

Donderdag 20 februari 2020

Home - Reizen - Thailand en Laos 2020 - Donderdag 20 februari 2020


De visserspier.

De visserspier.

Paknam Chanthaburi.

Paknam Chanthaburi.

Aap met kroepoek.

Aap met kroepoek.

Ao Krathing.

Ao Krathing.

We hebben de nacht doorgebracht in het Hadsaithong Resort in Haad Chao Lao. De groep met docenten van een universiteit was 's-avonds weer aan het drinken, en in de loop van de avond kregen ze weer ruzie. Maar net als de vorige nacht werd het tegen tien uur stil. We hebben redelijk geslapen.

Als we opstaan is het al kwart voor acht. Tom gaat snel douchen en dan gaan we ontbijten. Na het ontbijt gaat Pia douchen.
Op het strand zien we een paar groepen met schoolkinderen voorbij marcheren, min of meer netjes in de rij, allemaal met een bezemsteel op de schouder. De meesten zijn erg verlegen, maar sommigen durven te zwaaien.

De plannen voor vandaag zijn eenvoudig, een bezoek aan de visserspier en dan zien we wel. De pier is snel gevonden, het is er erg klein, Haad Chao Lao is geen grote vissershaven. Visser zijn is ook hard werken, de hele avond, misschien wel de hele nacht, alleen op een bootje op zee, en in de ochtend de vangst uitladen, verkopen en het bootje gereed maken voor de volgende nacht.

We rijden langs de kust richting Chanthaburi en zien een bord Paknam Chanthaburi. Paknam is haven, en dat is meestal leuk om te zien. In Chanthaburi niet zo, het is vooral een grote brug over de monding van de Chanthaburi rivier.

Onderweg zagen we ook een wegwijzer naar een fort, het Phairi Phinat Fort, en daar rijden we naartoe. Als we er stoppen stopt er ook een andere auto. De bestuurder daarvan haalt grote zakken met kroepoek, of zo iets, uit zijn auto en gaat de apen voeren. We vragen ons af of dit wel goed is voor de apen, maar die eten het wel op.
Boven op het fort staat ook een pagode, de Itsaparp Pagode, vanwaar we een mooi uitzicht hebben over de monding van de Chanthaburi rivier.
We gaan een stukje terug en dan naar het Khao Laem Sing Forest Park. Daar begint een pad, een behoorlijk stuk naar beneden, naar een verlaten en erg mooi strandje, Ao Krathing. Jammer dat er een paar hopen met afval liggen, maar verder is het mooi en verlaten. Er staan wel waarschuwingen voor gifslangen. De klim terug naar boven valt mee.

We rijden terug richting Haad Chao Lao en eten onderweg wat bij ครัวเจ้าหลาว วิวทะเล; redelijk eten.
Terug in het hotel rusten we uit, en aan het einde van de middag maken we een strandwandeling. De rest van de avond zitten we op ons terras, in een bijna leeg hotel, de studenten en de docenten zijn vertrokken.

Geschreven op: 2020-02-21


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.