Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-06-24

Sawadee kha, Sawadee khrap

Zaterdag 22 februari 2020

Home - Reizen - Thailand en Laos 2020 - Zaterdag 22 februari 2020


We hebben vannacht geslapen bij de familie in Lat Krabang.

Omdat we over minder dan twee weken, op 3 maart, naar Luang Prabang in Laos gaan zijn we aan het zoeken naar een hotel. Het hotel waar we de vorige keer hebben geslapen, het Villa Maydou Boutique Hotel, is ons erg goed bevallen, maar nu zouden we ruim 400 Euro moeten betalen voor 3 nachten. Dat vinden we te duur, en we zoeken verder.
Luang Prabang blijkt duur te zijn, maar er zijn goedkopere hotels, uiteraard zijn die minder comfortabel.
We boeken nog even niets.

Pia heeft met Moue afgesproken om haar oom Tit Pao een bezoek te brengen. Tit Pao woont op een half uur rijden.
Meer dan 15 jaar geleden heeft hij een hersenbloeding gekregen en hij kan sinds die tijd zijn linkerbeen en arm moeilijk bewegen. Praten gaat ook niet meer zo goed. Kort na de hersenbloeding is zijn vrouw bij hem weggegaan, en sinds die tijd proberen zijn kinderen zo goed mogelijk voor hem te zorgen.
Hij woont nu in een klein huisje, misschien wel een soort sociale woningbouw op zijn Thais, vol met oude spullen. Het kost ons veel moeite om dat huisje te vinden. Tit Pao is blij met ons bezoek, en we blijven een tijdje met hem praten.

's-Avonds gaan we met een deel van de familie eten bij Krua Rabiengnaam. Het eten smaakt goed, en het is gezellig. Het valt ons wel op dat het niet zo druk is in het restaurant.
Tijdens het eten spreekt Pia met Luuk Naam, een nichtje dat in de reisbranche werkt, af dat zij zal kijken naar tours naar Vietnam.

Link: Villa Maydou Boutique Hotel/.
Link: Krua Rabiengnaam.

Geschreven op: 2020-02-23


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.