Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-07-04

Sawadee kha, Sawadee khrap

Vrijdag 28 februari 2020

Home - Reizen - Thailand en Laos 2020 - Vrijdag 28 februari 2020


We hebben de nacht doorgebracht bij de familie in Lat Krabang.

Aan het begin van de middag gaan we met de auto naar Pia's broer Titnoi in Wat Soong, een van de Boeddhistische tempels in Lat Krabang. We vinden hem op de gebruikelijk plaats in de tempel en Pia praat een tijdje met hem. We krijgen de indruk dat hij het nog steeds naar zijn zin heeft, en daar zijn we blij om.

We laten de auto even bij de tempel staan en lopen naar de zus van Tahoun. Tahoun verkocht vroeger, toen Pia's familie nog langs khlong Prawet-Burirom woonde, iedere dag vanuit zijn bootje bamisoep. Nu doet zijn zus dat vanuit haar huis vlak bij Wat Soong.
Als we bami eten vertelt Pia dat ze naar haar nieuw ontdekte kapper wil om iets te kopen. En Pia krijgt bericht over Vietnam, Luuk Naam heeft nu wel een reis naar Danang voor drie nachten.

Pia heeft op haar telefoon het adres van de kapper gekregen en we rijden er naartoe. We komen in de buurt, maar we kunnen het adres niet vinden. Na wat navragen komen we in de wijk waar Pia's oom Titpao ook woont. We praten even bij de kapper en dan rijden we naar huis.

Thuis kijken we samen met Moue naar het aanbod voor Vietnam. Er is nog maar één periode beschikbaar, maar dat kan net met de 30 dagen visumvrijstelling van Tom. Het is een behoorlijk overladen programma, dat begint met een vlucht naar Vietnam, dan meteen excursies en pas 's-avonds naar het hotel. De volgende dag naar een ander hotel in Hôi An waar we twee nachten blijven. Het vervoer in Vietnam is per minibus. Het kost ongeveer 11000 Thb, voor Tom 12000 Thb en die moet ook zelf voor een visum zorgen.
Dit is niet wat we zelf in gedachten hadden, maar we doen het maar. Een volgende keer regelen we wat vanuit Nederland, iets met wat meer rust.

Geschreven op: 2020-02-29


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.