Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-07-05

Sawadee kha, Sawadee khrap

Zaterdag 29 februari 2020

Home - Reizen - Thailand en Laos 2020 - Zaterdag 29 februari 2020


We hebben de nacht doorgebracht bij de familie in Lat Krabang.

In de loop van de ochtend bedenkt iemand, het is niet zo duidelijk wie, dat er naar een paar stukjes grond in Bang Nam Priao moet worden gekeken, die eigendom zijn van de familie. Er is al jaren, misschien wel 25 jaar, geen aandacht besteed aan die grond maar nu is het opeens belangrijk, er moet namelijk belasting voor betaald worden.
Met behulp van Google Maps en de coordinaten op de papieren van het Thaise kadaster wordt geprobeerd de weg naar de grond te vinden. Na veel zoeken denken we dat we het kunnen vinden, er is maar een groot obstakel, namelijk de bouw van een paar grote viaducten vlak bij de plaats waar we van de hoofdweg af moeten. We gaan er met Moue en haar gezin heen.
De viadukten vinden we en dan rijden we een verkeerde weg in, natuurlijk, waar we na een paar kilometer achter komen. Als we terug zijn bij de viadukten nemen we een andere weg, nu de goede, en we denken dat we de stukjes grond hebben gevonden. Voor het gemak zijn de papieren van het kadaster in Bangkok blijven liggen, er kan dus niet worden gekontroleerd of we bij de juiste stukjes zijn.
De stukjes, waarvan de familie waarschijnlijk de eigenaar is, zijn wel gebruikt door iemand om rijst op te verbouwen. Niet zo vreemd als er 25 jaar door niemand van de familie naar is omgekeken.

We rijden verder naar een drijvende markt, Talat Nam Bang Krachet, waar we wat eten. De markt is niet zo groot, maar ziet er netjes uit. We zijn al laat en het is er erg rustig.

Pia spreekt met Toon, een nichtje, af dat ze morgen in het begin van de middag een oude laptop, die we voor haar hebben meegenomen, komt ophalen.
Phranom geeft door dat ze de auto, die wij kunnen gebruiken, zelf nodig heeft, Moue zal de auto morgen terug brengen.

Geschreven op: 2020-03-02


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.