Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-07-09

Sawadee kha, Sawadee khrap

Dinsdag 3 maart 2020

Home - Reizen - Thailand en Laos 2020 - Dinsdag 3 maart 2020


We staan vroeg op in Lat Krabang waar we bij familie hebben geslapen.
De bagage wordt verder ingepakt, dat is snel gebeurd, we drinken koffie en om acht uur brengt Kaeng ons naar het vliegveld want we vertrekken vandaag naar Laos. Het is ongeveer 20 minuten rijden naar het vliegveld want het is erg rustig onderweg.
Inchecken is zo gebeurd, kontrole van de handbagage ook en zelfs de passpoortkontrole gaat snel.
We hebben nog tijd om wat rond te kijken bij de tax-free winkels. Pia koopt daar iets tegen zonnebrand.
Als we zitten te wachten tot we aan boord van het vliegtuig kunnen gaan valt het ons op dat het wel erg rustig is. Dat blijkt later ook nog eens, het vliegtuig is maar half vol.

We vertrekken op tijd. Af en toe is er behoorlijke turbulentie want er zitten stevige buien boven Noord-Thailand en Laos, en we zitten in een klein vliegtuig.
Volgens de geplande tijd landen we in Luang Prabang waar we snel door de passpoortkontrole zijn. Het e-visum dat Tom heeft aangevraagd scheelt wel heel erg veel tijd, zeker een half uur wachten.
We schaffen nog even twee Laotiaanse sim-kaarjes met een geldigheid van 10 dagen aan.
Het vervoer naar het hotel, dat we vooraf hebben geregeld, staat al klaar en om kwart over een staan we bij Villa Maydou Boutique Hotel. We krijgen een ander type kamer dan tijdens ons vorige bezoek, maar deze kamer is ook mooi en netjes.

Nadat we ons hebben geinstalleerd gaan we een stukje wandelen langs de Mekhong. We zien dat er veel huizen te huur of te koop staan, en er staan ook veel hotelkamers te huur.
We zien een soort hotel-boot op de rivier, en een reisje langs de Mekhong naar Vientiane, een beoogde volgende bestemming, lijkt ons wel leuk. We gaan het uitzoeken en navragen bij ons hotel.

We gaan wat eten bij Lamache, een restaurant waar we tijdens een vorige reis ook al hebben gegeten. Het eten is redelijk.
Tijdens het eten begint het te regen, maar we zitten droog. Het gaat harder regenen, erg hard zelf, en er steekt ook nog een storm op. We vluchten naar binnen om te schuilen. Het duurt maar een paar minuten, maar het hele terras is een grote puinhoop.
We drinken nog wat en lopen over de avondmarkt naar het hotel; het valt ons al weer op dat het erg rustig is. Er lijken weinig toeristen in Luang Prabang te zijn.

Link: Suvarnabhumi International Airport.
Link: Lao Airlines.
Link: Luang Prabang Airport.

Geschreven op: 2020-03-05


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.