Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-07-13

Laos is een land in het hart van Zuid-oost Azië. Het land wordt ingesloten door Myanmar en China in het noordwesten, Vietnam in het oosten, Cambodja in het zuid-oosten en Thailand in het westen en zuid-westen.
Er wonen ongeveer 6,5 miljoen mensen, het land is ongeveer zes keer zo groot als Nederland.
Hoe beschrijf je in het kort een heel land, dat vinden we erg moeilijk. We beperken ons daarom tot de dingen die ons tijdens deze reis zijn opgevallen.

De mensen in Laos zijn meestal erg vriendelijk, behulpzaam en rustig. Zeker in steden spreken ze redelijk Engels, en vaak ook Thais. Hoe dat op het plattelans is weten we niet.
Het land is erg bergachtig. Luang Prabang en Vang Vieng liggen tussen de bergen en ook de wegen er naartoe gaan door bergachtig gebied. Vientiane lijkt in een vlakker gebied te liggen.
De infrastructuur is niet goed ontwikkeld. We hebben alleen, vaak slechte, tweebaanswegen gezien tussen steden, die heel optimistisch highways worden genoemd. Ergens in het binnenland hebben we een stujke vierbaansweg in aanleg gezien. Ook in Vientiane zijn wel vierbaanswegen.
Op de route van Luang Prabang naar Vang Vieng en van Vang Vien naar Vientiane hebben we een spoorweg in aanleg gezien.
De invloed van China op Laos lijkt groot, er rijden veel auto's van Chinese makelij, en ook veel met Chinese kentekens. Infrastrucuur en bouw projekten worden vaak uitgevoerd door Chinese bedrijven.
Tijdens deze reis is het rustig in Laos, we hebben vrij weinig toeristen, zowel westerse als aziatische, gezien.
Het eten in Laos is, zeker als je gewend bent aan de Thaise keuken, vrij flauw. Veel gerechten lijken wel op een Thaise tegenhanger, maar met minder scherpe kruiden.

We zijn er op dinsdag 3 maart 2020 aangekomen.

Geschreven op: 2020-03-14


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.