Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-06-30

Sawadee kha, Sawadee khrap

Talat Khlong Suan 200 Pii, Samut Prakan, Thailand

Home - Reizen - Thailand en Laos 2020 - Talat Khlong Suan 200 Pii, Samut Prakan, Thailand


Adres: Theppharat, Ban Pho, Chachoengsao, Thailand en Khlong Suan, Bang Bo, Samut Prakan, Thailand.
Coordinaten: 13°39'45.10"N 100°57'14.58"O.

Dit is een markt, een ouderwetse markt, half op de oever en half boven het water van Khlong Prawet Buri Rom. Er zijn wel meer van dit soort markten in de omgeving van Bangkok, en ook daarbuiten. Maar deze markt is erg groot, en in het weekend erg druk. Er staan genoeg borden langs en boven Thanon Theppharat - Lat Krabang, je kunt de markt moeilijk missen als je met de auto komt. Of je er moet openbaar vervoer kunt komen weten we niet. Omdat de markt nogal ver buiten Bangkok ligt komen er vrij weinig buitenlandse toeristen; hopelijk blijft dat zo zodat de markt zijn authentieke uitstraling behoudt.
De weg vanuit Lat Krabang naar de markt wordt op dit moment, in 2020, verbreed van 2 naar 4-baans. Dit betekent ongemak tijdens de rit naar de markt.
Maar Thaise toeristen komen er in het weekend des te meer.

De markt bestaat uit winkeltjes, die vooral zijn gevestigd in de oude houten huizen langs het water. Voor de winkels, over de hele lengte van de markt, is een brede steiger, waarop ook van alles te koop is. En ertussen is een ruimte waar de bezoekers van de markt kunnen lopen. De steiger is overdekt, en dat maakt het aangenaam om er rond te lopen.

Er is van alles te koop. Dat begint al bij het pad van de parkeerplaats naar de khlong. Hier is vooral eten te koop, om ter plekke op te eten, of om mee naar huis te nemen. Langs het water zelf is natuurlijk ook het nodige te eten, maar daar zijn ook veel andere goederen te koop. Het aanbod varieert van ouderwetse huishoudelijke produkten, plastic speelgoed voor bezoekende kinderen, tot vissen voor het aquarium en tot alternatieve schoonheidsprodukten.

Halverwege de markt, precies op de grens tussen de provincies Samut Prakan en Chachoengsao, loopt de Phraya Nakkharat khlong. Je moet hier over een hele hoge en smalle houten brug klimmen. Vooral in het weekend, als het erg druk is, moet je op dit punt geen haast hebben.
Aan de kant van Chachoengsao is de steiger boven het water verbreed met een betonnen pad. Hierop zijn veel eetgelegenheden gevestigd, die je helaas in het deel in Samut Prakan veel minder vindt.

Ook al ben je niet op zoek naar iets speciaals, het is leuk om hier rond te kijken. Door de week kun je goed kijken naar de ouderwetse huizen en winkeltjes. En naar de ouderwetse huisraad die er nog verkocht wordt. En in het weekend kun je kijken hoe Thaise mensen deze markt bezoeken. Krijg je honger van al het slenteren en kijken, dan ga je even wat eten en drinken bij een van de vele restaurantjes op de markt.

We komen al een aantal jaren, waarschijnlijk al sinds 2005, regelmatig op deze markt. Vaak kopen we bij de ingang of de parkeerplaats gezoute eieren en gezoute en gedroogde vis. Hier is in Nederland moeilijk aan te komen, daarom nemen we dat graag mee terug.

We zijn hier op dinsdag 25 februari 2020 geweest.

Geschreven op: 2020-02-26


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.