Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2021-04-11

Sawadee kha, Sawadee khrap

Donderdag 13 februari 2020

Home - Reizen - Thailand en Laos 2020 - Donderdag 13 februari 2020


We hebben erg onrustig geslapen in Lat Krabang. Waarschijnlijk zijn we veel te moe van de vliegreis.
We zoeken in de keuken een beetje naar spullen om koffie te zetten. Pia fietst naar de 7 Eleven om de hoek om yoghurt te kopen. Ze neemt ook tjolk, een soort rijssoep mee. We ontbijten met rijstsoep, brood met kaas uit Nederland, en yoghurt.
Buiten op straat lijkt alles nog net zo als vorig jaar. De groep zwerfhonden loopt er nog steeds, maar het zijn er niet meer geworden. Dezelfde auto's met eten komen langs. Het is allemaal heel vertrouwd.
Pia rommelt wat in de keuken, Tom schrijft verhaaltjes over de reis en de aankomst in Lat Krabang.

Om een uur of één lopen we naar de weg om bamisoep te gaan eten. Er zijn in de soi een paar huizen opgeknapt, maar echt veel is er niet veranderd. We hebben het idee dat er meer auto's staan. We eten bamisoep bij een restaurantje 50 meter voorbij de soi, een net restaurantje met lekkere bami-soep. 's-Avonds, zo besluiten we, gaan we platou (gestoomde makreeltjes) met nam prik kapi (sambal van trassi) eten.
Daarna gaan we geld pinnen en wat inkopen doen bij de 7 Eleven. Onderweg maakt Pia nog een praatje met de eigenaresse van een restaurantje waar we tijdens vorige reizen vaak hebben gegeten.

De rest van de middag zijn we thuis, een beetje lezen, een beetje de bagage opruimen. Om een uur of half zes komt Moue thuis met de kinderen. Pia haalt nam prik kapi langs de weg en bier bij de 7 Eleven.
Om een uur of half zeven gaan we eten, zonder platou want die moet nog gebracht worden. De platou uiteindelijk gebracht en die smaakt goed.

Link: 7 Eleven.

Geschreven op: 2020-02-14


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.