Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2021-04-02

Sawadee kha, Sawadee khrap

Januari 2020

Home - Reizen - Thailand en Laos 2020 - Januari 2020


Onze plannen om in informatie te verzamelen over waar we in Thailand onze komende reis willen gaan kijken zijn vooral plannen gebleven. We hebben eigenlijk niets uitgezocht, we zien wel als we daar zijn.

Maar er is wel wat gedaan en gebeurd.
De vriend van Luuk Naam, een van Pia's nichtjes, wordt ergens in maart monnik. Dit gaat plaats vinden in zijn woonplaats in de provincie Surin, en wij zijn ook uitgenodigd.
Er is vervoer naar Schiphol en terug geregeld. We verschillen van mening over de chaufeur, maar we gaan het er maar mee doen.
En waren we al van plan om een bezoek aan Laos en aan Vietnam of Cambodja te brengen, en daarvoor moeten we twee keer Thailand uit, ons verblijf is dan opgedeeld in drie stukken. We hebben besloten dat Tom geen visum gaat aanvragen, omdat we twee keer Thailand uitgaan is dat niet meer nodig, we kunnen drie keer gebruik maken van de visum vrijstelling van 30 dagen.
De reis naar Laos boeken we voor een deel in Nederland, Vietnam regelen we wel in Bangkok en als dat niet lukt gaan we waarschijnlijk naar Cambodja.
We hadden het plan om in Laos eerst naar Vientiane te gaan en van daar naar Luang Prabang. Maar dat kan niet, de vluchten vanaf Suvannanbhumi naar Vientiane vertrekken om een uur of 7 in de ochtend, en dat vinden we veel en veel te vroeg. Naar Luang Prabang kunnen we om een uur of 10 vertrekken en dat is een stuk beter. We bestellen alvast twee tickets met Lao Airlines, mede om problemen bij het inchecken op Schiphol te voorkomen. We hebben immers geen visum en we vliegen pas na ruim twee maanden weer terug, dat is veel langer dan de 30 dagen visum vrijstelling. Eva Air kan daar moeilijk over doen omdat zijn ervoor moeten zorgen dat we terug komen als de immigratie in Thailand Tom niet toe zou laten.
En natuurlijk is er het nodige gekocht, oploskoffie, anti-muggen smeersel, stroopwafels, chocolade, een oranje voetbal, etc. En ook Tom's oude pc moet mee, we zien wel wie hem krijgt.

Link: Lao Airlines.

Geschreven op: 2020-02-13


Disclaimer

We vertellen wat we hebben gedaan en hebben meegemaakt tijdens een reis en we vertellen ook wat we daarvan vinden; niet meer en niet minder.

Dit is geen reisgids, en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over plaatsen waar we hebben gegeten, gedronken of geslapen zijn niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en dat beeld is beïnvloed door onze stemming, het weer en vele andere factoren.