Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-11-13

Sawadee kha, Sawadee khrap

Wandelen en fietsen

Home - Wandelen en fietsen


Ook toen we nog werkten gingen we, als er tijd voor was, wandelen en fietsen.
Maar nu hebben we meer tijd, en we gaan een paar keer per week, soms wel iedere dag, wandelen of fietsen. Alleen als het slecht weer is, veel regen of erg koud, blijven we binnen zitten.

We lopen vaak uitgezette routes, meestal door bos en heide, en ook door de polder, we lopen dan tussen de 5 en 15 kilometer. En fietsen doen we meestal langs de fietsknooppunten, tussen de 15 en 50 kilometer.

Maar niet alle routes zijn uitgezet, en soms ontbreken er aanwijzingen. Daarom hebben we een tijdje geleden een Garmin eTrex touch 25 GPS apparaat gekocht.
We gebruiken het om routes te kunnen volgen, en we nemen de routes die we hebben gelopen of gefietst ook op.
En die willen we delen.

Als we een route hebben gelopen of gefietst zeten we daarover iets op onze site, soms met foto's.
En je kunt de routes downloaden. Om ze te kunnen bekijken heb je een programma nodig dat met gpx-bestanden overweg kan, zoals het gratis programma Garmin Basecamp.
Voor wandelingen stappen we meestal in de auto en rijden naar de plaats waar we willen wandelen, vaak is dat Gelderland of Overijssel, maar het kan overal in Nederland zijn. Tijdens een wandeling hebben we meer tijd om om ons heen te kijken, en dan maken we regelmatig foto's.
Fietsen doen we altijd vanuit huis, we kunnen onze fietsen niet met de auto vervoeren. En dat betekent dat we altijd rondom Apeldoorn fietsen, en routes meer dan één keer fietsen. Als we niets nieuws hebben te vertellen over een gefietste route vermelden we daar ook niets over. Op de fiets zien we minder dan wanneer we wandelen, bij fietsroutes zul je dan ook niet veel foto's aantreffen.

Belangrijk: de routes die we publiceren zijn de routes zoals we die hebben gelopen of gefietst op de aangegeven datum.
Omdat alles altijd verandert kunnen we op geen enkele manier garanderen dat de routes op een ander moment nog te volgen zijn.