Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2018-11-22

Sawadee kha, Sawadee khrap

2018-06-27 Laag Soeren groene route.html

Home - Wandelen en fietsen - Laag Soeren groene route 2018-06-27


Hoe gegaan: Wandelen.
Begin: De Priesnitzhoeve, Priesnitzlaan 23, Laag-Soeren.
Einde: De Priesnitzhoeve, Priesnitzlaan 23, Laag-Soeren.
Afstand: 6 km.
Tijd: n.v.t.
Wegwijzers: Lage paaltjes met een groene pijl.
Toegangsprijs: n.v.t.
Parkeergelegenheid: De Priesnitzhoeve, Priesnitzlaan 23, Laag-Soeren.
Parkeergeld: n.v.t.
Het weer: n.v.t.
Soort paden: Meestal onverharde paden en grindwegen, soms behoorlijk mul zand. Het stuk van de parkeerplaats naar het bos en terug, ongeveer 350 meter, is verharde weg.
Download route: n.v.t.
Links: De Priesnitzhoeve.
De route

We hebben deze route vaker gelopen, maar gezien de warmte en de overschaduwde paden leek het ons goed idee om hier nog een keer naar toe te gaan.

Het begin

 

Bij het begin, De Priesnitshoeve, is gelegenheid om de auto te parkeren. Hier kun je ook wat eten en drinken.
Vanaf de parkeerplaats is het ruim 300 meter lopen naar het bos over een geasfalteerde weg met aan de ene kant een weiland met veel paarden, en aan de andere kant landbouwgrond.
Eenmaal in het bos lopen we eerst langs een camping met veel stacaravans.

Bospad

 

Maar al snel gaan we echt het bos in, een afwisselend bos, met zowel loofbomen als naaldbomen. Vanaf hier valt het op hoeveel vogels we horen, en hoe weinig andere geluiden. Na een kilometer of twee komen we langs een parkeerplaats waar we even onze meegebrachte boterham opeten en wat water drinken.

Mul bospad

 

Spreng

 

Dan weer verder door het bos. Bij een stukje heide slaan we af en lopen langs de heide, en darana weer het bos in totdat we bij het begin van een spreng komen.
We volgen die spreng een stuk, het valt ons op hoe snel de spreng breder wordt en vol staat met water. Aan de andere kant van het water zien we een ree, die zich uit de voeten maakt.
De route verlaat de beek en we komen langs een open stuk in het bos. Daar zien we weer een ree, en ook een paar roofvogels.
Na een een 1 uur en 3 kwartier zijn we weer op de parkeerplaats.

Dit is een leuke, korte wandeling door voornamelijk bos.

Geschreven op: 2018-07-12


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefiets hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat de links op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.